Zoek in het uitgebreide archief van 21 januari 2005 tot nu

Inhoud

Grafisch Nieuws van 28/06/2018
 
BENELUX ONLINE PRINT EVENT
Groeiperspectieven online blijven onaangetast

Het VIGC pakte op zijn Benelux Online Print Event in het Brusselse Atomium uit met 9 sprekers uit 5 Europese landen. Er waren meer dan 130 deelnemers. Het evenement is het voorlopige eindpunt van 6 eerdere sessies met als centraal thema grafische e-business. Jos Steutelings van het VIGC leidde het programma van het eerste Benelux Online Print Event in goede banen.

Interview met Bernd Zipper
TOEKOMST ZOEKT DRUKKERS/DRUKAFWERKERS (V/M)
“My Future in Printing”

Met de nieuwe campagne “My Future in Printing” richt GO! Talentenschool Turnhout zich tot nieuw grafisch talent voor de knelpuntberoepen drukken en drukafwerking in de regio. Het initiatief wordt mee gedragen door bedrijven en sectororganisaties. De campagne komt niet alleen niets te vroeg, ook de buren in binnen- en buitenland kijken mee naar de resultaten.

STRATEGISCHE HR. PERSONEELSONTWIKKELING. HUMAN CAPITAL. HR-BELEID…
De juiste strategieën voor personeelsontwikkeling

Strategische HR. Personeelsontwikkeling. Human Capital. HR-beleid… Zijn dit loze woorden en moeilijke termen? Enkel bedoeld voor grote bedrijven en multinationals of valt er als kleinere onderneming ook voordeel uit te halen? Is dit een ver-van-mijn-bed-show en allemaal Chinees voor u, praat van dure consultants of net niet? Moet personeelsbeleid dan wel verder reiken dan de obligate loonadministratie en vakantieregeling?

Quote
WANHOPIG OP ZOEK NAAR MEDEWERKERS
Medewerkers vinden op een krappe arbeidsmarkt

Eén ding is zeker: bedrijven zijn bijna wanhopig op zoek naar nieuwe medewerkers. De media staan er bol van, de vaststellingen worden aangevuld met werkloosheidscijfers en -studies van de VDAB. En dit allemaal in tegenstelling tot een paar jaar geleden, tijdens de jaren van de economische crisis. De crisis die ook de grafische sector hard heeft getroffen. Het contrast kan haast niet groter zijn.

MODERN PERSONEELSBELEID
Welzijn en integratie, opleiding en persoonlijke ontwikkeling

Een bevolking die vergrijst, een nieuwe generatie die staat te dringen, technologische vooruitgang en culturele veranderingen – hoe slaag je erin om vandaag een goede werkgever te zijn? Wat wordt gevraagd van een hedendaags HR-beleid op het vlak van integratie, persoonlijke ontwikkeling, opleiding en welzijn van de werknemer? Uit de gespecialiseerde pers hebben we enkele belangrijke HR-onderwerpen gedistilleerd.

UITDAGINGEN BIJ EEN NIEUWE TREND
Variabel veredelen moet tastbaar worden

Variabel veredelen past volledig in de trend van op maat gemaakte producten met korte levertijden en biedt dus perspectief. De industrie staat voor de taak om voor de dag te komen met een “wauw”-effect. Daar is echter wel een omslag in het denken van de grafici voor nodig.

ITALIAANSE VAKBEURZEN BUNDELEN KRACHTEN
Print4All: ‘Meer dan de som der delen’

Volgens de laatste Intergraf-cijfers is de grafische industrie van Italië in omzet de derde van Europa (na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en in aantal bedrijven komt ze zelfs op een tweede plaats (na Frankrijk). De Italiaanse drukkerijen moesten het al sinds 2013 zonder hun nationale vakbeurs Grafitalia stellen. Tot afgelopen mei: toen vond in Milaan de nieuwe ‘Print4All’-beurs plaats, als onderdeel van een veel groter evenement voor de maakindustrie dat in totaal 150.000 bezoekers op de been bracht.

DE WONDERE WERELD VAN VR EN AR
De toegevoegde waarde van virtuele werkelijkheid

Ondanks de plotselinge populariteit van het spel Pokémon Go, enkele jaren geleden, worden de hooggespannen verwachtingen rond Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) nog altijd maar moeizaam bewaarheid. Of lijkt dat wellicht alleen maar zo? Grafisch Nieuws duikt in de nieuwe schijnwereld en gaat op zoek naar de toegevoegde waarde van virtuele werkelijkheid: welke partijen plaveien de weg naar nieuwe mogelijkheden, wie passen het toe, en hoe ervan te profiteren?

NEXFINITY SLAAGT VOOR TEST BIJ FOTOFABRIEK
Volgend hoofdstuk voor Nexpress

Achttien jaar na de introductie van het eerste model van de Nexpress, ziet Kodak nog altijd kans het platform verder te optimaliseren. De nieuwe ‘Nexfinity’-editie belooft niet alleen kwalitatieve verbeteringen, maar zet ook in op het drastisch verlagen van de operationele kosten. Het Nederlandse bedrijf Fotofabriek mocht de machine als eerste in Europa testen – en bestelde vervolgens direct nog een tweede exemplaar.

De klant kijkt mee
PRODUCTIE AUTOMATISERING
C.P. Bourg: geautomatiseerd binden en lijmen

Van 14 tot 17 mei zette C.P. Bourg zijn deuren open voor distributeurs, partners en eindgebruikers uit de hele wereld. Voor het bedrijf de gelegenheid om via een reeks demonstraties en lezingen zijn nieuwste technologieën te tonen. Het grote gespreksonderwerp was de procesautomatisering, van de drukvoorbereiding tot het afgewerkte product.

BIJZONDERE AFWERKINGEN
Bezoek aan boekbinderij ‘Den Afwerker’

Grafisch Nieuws heeft samen met een handvol gepassioneerde grafici die achter de schermen van de afwerking wilden kijken, ‘Den Afwerker’ bezocht, een boekbinderij in Lokeren. Een stap die ongetwijfeld tot nieuwe creatieve ideeën voor grafische ontwerpen zal leiden.