Zoek in het uitgebreide archief van 21 januari 2005 tot nu

Inhoud

Grafisch Nieuws van 23/11/2017
 
KOENIG & BAUER IS VOORTAAN DE NAAM
200-jarig KBA gepimpt voor haar derde eeuw

Het hoofdkwartier in Würzburg was in week 39 de jubileumplek voor de 200 jarige drukpersenbouwer KBA. De jubilaris was trots en toonde werkende machines en machinebouw 4.0. De aanwezigen ontvingen de jublileumuitgave ‘Menschen, Maschinen, Ideen’.

MASSAPERSONALISATIE
Rafi Albo pakt drukkers in met toegevoegde werkelijkheid

Rafi Albo van Segmarketing heeft van de toegevoegde, virtuele en gemengde werkelijkheid zijn strijdros voor de druk- en verpakkingssector gemaakt. Volgens hem hebben die technieken een stevig groeipotentieel in de gepersonaliseerde marketing op grote schaal. Grafisch Nieuws had een ontmoeting met hem op de stand van HP Indigo op Labelexpo Europe.

LABELEXPO 2017, 25-28 SEPTEMBER BRUSSEL
Analoog persenaanbod stabiel

Opvallend genoeg waren er op Labelexpo 2017 fysiek evenveel analoge labeldrukpersen als in 2015. Percentsgewijs nu 48 % van het totaal drukpersenaanbod. In 2015 scoorde analoog nog 53 %. Het analoog label-finishing/convertingaanbod was enorm: in totaal 62 machines.

HET IS PRINT ÉN DIGITAAL
Identic: de toekomst is multichannel

Identic, printbedrijf van oorsprong, heeft een multichannel-strategie en rolt die succesrijk uit. Klanten kunnen bij de firma terecht voor een 360 ° aanpak van hun marketingcommunicatie.

ONDERAANNEMER OP AFWERKGEBIED
Microboringen als een alternatief voor laserstansen

Het Franse bedrijf Delta Composants, een specialist in microboringen en heel precies snijwerk, heeft een uniek procedé ontwikkeld om uiteenlopende dragers te versieren - zonder dat in het materiaal gebrand wordt. Een aanpak die de verpakkingssector sterk op prijs stelt wanneer ze verpakkingen voor luxeproducten moet leveren.

DIGITAAL VEREDELEN
Cast & Cure: het nieuwe holografische 3D-effect van Scodix

Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe Cast & Cure-effect organiseerde Scodix op 10 oktober laatstleden een opendeurdag bij Drukkerij VD, in Temse. De ongeveer zestig Europese bezoekers konden daar de toepassingen van de veredelings-machine Scodix Ultra Pro en van Scodix Foil, de digitale eenheid voor foliedruk, ontdekken.

UPDATE DIGITAAL DRUKKEN
Offset blijft. Toner ook. Maar inkjet wint.

Ook over vijf jaar is offsettechnologie nog altijd dominant aanwezig in de grafische industrie. Toch moet ze toestaan dat digitale druktechnieken marktaandeel veroveren in volume en, vooral, waarde. Leveranciers van persen en printers sorteren alvast voor op deze ontwikkeling door zich te (her)positioneren. Grafisch Nieuws bekijkt de stand van zaken: waar staan de spelers en de technologie?

VERPAKKING EN DESIGN VOOR ‘SLOW COSMETICS
Bee Nature: een nieuwe formule, een nieuwe verpakking

Geen fuchsia/oranje verpakkingen meer in de apotheek. Plaats voor wit/gele tubes. Bee Nature, het gamma fair trade verzorgingsproducten op basis van honing, kiest voor een soberder look die meer in overeenstemming is met de farmaceutische wereld en met het ingrediënt honing.

Vrouwelijk ondernemerschap
DIGEST
Du Caju op Empack