Zoek in het uitgebreide archief van 21 januari 2005 tot nu

Inhoud

Grafisch Nieuws van 25/10/2018
 
VEELZIJDIG MEDIUM ZIET MARKT GROEIEN
Gunstig tij voor golfkarton

Golfkarton ontwikkelt zich van een vooral functioneel verpakkingsmateriaal tot een veelzijdig medium. Het mag op groeiende belangstelling rekenen: op Drupa werden in 2016 verschillende digitale persen onthuld die specifiek voor golfkarton bestemd zijn en tijdens Fespa 2018 vormde de ‘Corrugated Experience’ een van de speciale thema-attracties. Grafisch Nieuws verkent daarom eens uitgebreid deze markt en de mogelijkheden.

FULL-SERVICELEVERANCIER VAN GESTANDAARDISEERDE RECLAMEPRODUCTEN
Het e-businessverhaal van Onlineprinters

Onlineprinters is naar eigen zeggen het derde grootste online printbedrijf in Europa. De firma blijft stevig groeien ondanks een structureel dalende grafische industrie. Sinds januari 2017 heeft Onlineprinters er meer dan 400.000 nieuwe klanten bij. Het telt er nu meer dan 1 miljoen.

STAND VAN ZAKEN
Digitale pers begint aan volgend hoofdstuk

Precies 25 jaar na de introductie van professionele digitale druktechnologie in kleur, is de opmars ervan nog altijd in volle gang. Misschien gaat het minder snel dan aanvankelijk gedacht, maar de potentie blijft enorm. Grafisch Nieuws neemt bij dit jubileum de stand van zaken door: hoe ver zijn we gekomen en wat staat ons te wachten?

POD Awards 2000: ‘Battle in Brussels’
VELLENINKJETPERSEN EISEN EEN PLAATSJE OP
Het marktpotentieel van velleninkjetpersen

Tien jaar geleden was er tussen de vellentonerprinters en de rotatie-inkjetpersen nog een technologisch hiaat dat opgevuld moest worden. De velleninkjetpersen staan ondertussen klaar om die plaats in te nemen. Volgens de specialisten gaat het over een ‘disruptieve’ technologie die vandaag de weg effent voor nieuwe kansen in de grafische sector en de verpakking.

VAN AFVAL TOT GEBRUIKSVOORWERP
Een enorme, Belgische 3D-printer recyclet uw afval

De jonge oprichters van de startup ‘One Project’ die zich op de circulaire industrie willen toeleggen, hebben een in zijn soort unieke 3D-printer ontwikkeld. Die printer kan voorwerpen met een volume tot 4 m3 vervaardigen en hij heet dan ook heel toepasselijk ‘Colossus’. Flessen, tubes en andere spullen in kunststof worden tot korrels verwerkt en vervolgens tot allerlei decoratieve of nuttige voorwerpen gerecycled.

De jacht op plastics door Europa