Zoek in het uitgebreide archief van 21 januari 2005 tot nu

Inhoud

Grafisch Nieuws van 24/05/2018
 
STRATEGISCH INSPELEN OP TECHNIEK EN MARKTTRENDS
Xeikon Café over labels en verpakkingen

Labels en verpakkingen vormen een aantrekkelijke groeimarkt – althans voor de productiebedrijven die tijdig hun strategische plannen voor de toekomst bijstellen. De wensen en eisen van de markt veranderen voortdurend en digitale druktechnologie biedt kansen daar snel op in te spelen. Xeikon bracht eind maart vraag en aanbod bij elkaar tijdens haar vierde Xeikon Café.

25 Jaar digitaal drukken
IN CONTACT MET DE KLANT DANKZIJ SOCIAL MEDIA
Verkopen via LinkedIn

LinkedIn biedt geweldige mogelijkheden om leads te genereren. De knikkers komen echter niet vanzelf uw kant op rollen, het zakelijke netwerk vraagt toewijding en uithoudingsvermogen. We nemen de do’s & don’ts met u door.

Tips & Tricks op LinkedIn
EEN BLIK IN DE BRIEVENBUS
Zonder data geen direct mail…

Direct mail handhaaft zich als ‘klassiek’ medium in deze digitale tijden. Maar direct mail is ook sterk verbonden met ‘digitaal’, want gedreven door data. Deze maand wordt de nieuwe Europese dataregelgeving (GDPR) van kracht. Betekent die GDPR een rem op reclame op naam in de brievenbus?

De vijf sectoren van bpostAdvertising mail stijgtDirect mail groter dan tijdschriftenDistributie veruit grootste gebruiker direct mailGrafische sector moet meer marketing denkenRechtzetting
MARKETING AUTOMATION
AI: machines nemen beslissingen

AI, of artificial intelligence, is het nieuwe buzzword als het gaat om marketing automation. Met AI worden data geanalyseerd en beslissingen genomen zonder dat er nog een mens aan te pas komt. Dat kan gaan tot en met het samenstellen van communicatie, al dan niet gedrukt. Pieter Strouven (Selma) en Niko Nelissen (Blendr) vertelden er onlangs over bij de Belgian Association of Marketing.

Lunch Garden: marketing automation
SINGLE-PASS INKJET VOOR DISPLAYS EN VERPAKKINGEN
Nozomi-inkjetpers van EFI bedrukt karton aan 75 m per minuut

Fabrikant EFI toonde zijn Nozomi C18000 UV-inkjetpers in productie bij de kartondrukkerij en displayspecialist McGowans Print in Dublin. De robuuste en 37 meter lange machine bedrukt er kartonformaten van 1,8 x 3 meter aan hoge snelheid in hoogkwalitatieve inkjet.

EEN PUNTIG VERHAAL
Het leerrijke verhaal van … Google Pizza!

Een goede grap zegt evenveel als een lange preek. Lees dit heerlijke stuk over big data en persoonlijke gegevens. Het verscheen eerder in de rubriek “point final” bij onze Franstalige collega’s van Trends-Tendances.

EERSTE EDITIE SLUIT DE DEUREN
Pure Digital, evenement voor de creatieve industrie

Pure Digital werd aangekondigd als het digitale printevent voor de creatieve sector. De bedoeling: de creatieve industrie de weg tonen naar innovatieve digitale printtoepassingen en de ondersteunende technologie. De digitale druk kan immers in allerlei domeinen toegepast en geïntegreerd worden - thuis, in de verkoop, op het werk en in de vrije tijd. Pure Digital werd voor de eerste keer van 17 tot 19 april in Amsterdam georganiseerd. We bezochten de beurs en noteerden alvast dit.

DE BELANGRIJKSTE PREVENTIETIP TEGEN HACKER
Cybercrime schaadt ook grafische bedrijven

Op internet wemelt het van de taaie stappenplannen om uw ICT-netwerk te beveiligen. Tegelijkertijd benadrukken specialisten dat elk netwerk gekraakt kan worden. Het is om moe van te worden. Intussen moet u ook nog geld verdienen met uw bedrijf. Tijd voor een andere aanpak.