Du Caju op Empack

23 november 2017

Du Caju

Du Caju liet een aantal prachtige proeven van bekwaamheid zien op Packaging Innovations tijdens de recente Empack in Mechelen. Het bedrijf uit Erpe-Mere houdt zich bezig met het ontwerpen, drukken van louter vouwkartonnen verpakkingen. Bijvoorbeeld die voor het chocolademerk voor de professionele gebruiker Barry Callybaut. Een sierlijke vouwdoos voor zes glazen potjes met chocolade grondstoffen en een kartonnen binnenverpakking inclusief de bij het product horende tekst en uitleg was een van de pronkstukken op de stand.

Du Caju ziet als belangrijkste trends op haar vakgebied het toenemend gebruik van PEFC waarmee met het milieu een goede zaak wordt gediend. Daarnaast is het gebruik van bruin kraftpapier als liner bijzonder populair om de verpakking en daarmee het product een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven.

Du Caju bracht ook de mogelijkheid van supergloss onder de aandacht als volgens haar een verbeterde versie van gloss coating met behulp van dispersielak. Volgens Du Caju is het een perfect alternatief voor UV-vernis met hetzelfde aantal glanspunten, voedselveilig en minder afdrukgevoelig.

Digitaal kennisplatform duurzame verpakkingen

Val-i-Pac heeft in samenwerking met het Nederlandse Kennisinstituut Duurzaam Verpakking het online Go4SustainablePackaging-platform gelanceerd. Dit biedt bedrijven die bezorgd zijn over de ecologische voetafdruk van de verpakkingen van hun producten, een overzicht van de beschikbare kennis over duurzame verpakkingen.

Bij dit platform zijn ook een aantal academische partners en kenniscentra aangehaakt, waaronder de Universiteit van Antwerpen en de Universiteit van Twente in Nederland en organisaties als Fost Plus en het Belgisch Verpakkingsinstituut.

Het platform Go4SustainablePackaging bundelt op één enkele plaats de tools om in een paar klikken de juiste partner en de beschikbare informatie terug te vinden. Organisaties die over nuttige informatie beschikken (bijvoorbeeld studies of onderzoeksresultaten) kunnen zich voortaan op de site registreren en hun kennis delen.