Trends Family Business Award

18 december 2017

Voor de eerste keer organiseerden Trends Family Business Newsletter en BDO de wedstrijd Beste Familiebedrijf van Vlaanderen. De kandidaten werden onder meer beoordeeld op hun financiële gezondheid, hun deugdelijk bestuur, hun familiale omgang met het bedrijf en hun opvolging. Naast Reynders Etiketten waren er vijf andere genomineerden.

Ickx Chocoladegroep uit Essen is in handen van de Nederlandse familie Huurman. Sinds 2005 deed het tweedegeneratiebedrijf diverse overnames in de pralinebranche.

St-Luc Labels & Packaging uit Nazareth is een specialist in labels, folie en verpakkingen in vlakkarton voor de chemie, de farma en de voedingsindustrie. Het tweede generatiebedrijf van de familie D’Hondt heeft 220 werknemers en drie productievestigingen.

Ook Vorsselmans uit Wuustwezel, een specialist in aluminium ramen en gevels is, een tweedegeneratiebedrijf.

Vroman, een familieonderneming uit het West-Vlaamse Vichte, produceert smeeroliën en verkoopt motorolie, industriële en landbouwoliën, vetten, ruitensproeier- en koelvloeistoffen. De eigenaar is de familie Vandecasteele. De piepjonge tweede generatie staat aan het roer.

Willy Naessens Group is de familiale onderneming rond ondernemer en selfmade man Willy Naessens uit het West-Vlaamse Wortegem-Petegem. Ze is in eigen land de marktleider in industriële gebouwen, landbouwstallen en zwembaden.