Creafor lanceert webshop

13 september 2018

Creafor uit Lokeren heeft een eigen webplatform met een online gerelateerd aanbod van print&sign-producten ontwikkeld. Via de webshop kunnen andere print&sign-firma’s, grafimediabedrijven en creatieve professionelen visueel reclamemateriaal bestellen. Het voordeel van de shop is dat er op een transparante manier snel en eenvoudig maatwerk kan besteld worden.

  • Andreas Foriers

“Klanten van Creafor winnen dus tijd zodat ze zich nog beter kunnen focussen op hun meerwaarde. Creafor wil met deze webshop nog meer uitgroeien tot een betrouwbare partner voor wederverkopers,” aldus Andreas Foriers. Hij startte twee jaar geleden met het webshop-project en is er vooral de laatste twaalf maanden intensief mee bezig geweest. ‘Made in Belgium’ wordt als troefkaart uitgespeeld.

Een en-en-verhaal

Andreas Foriers: “De webshop is een verlengde van onze activiteiten voor een nog snellere en betere dienstverlening. Het online platform biedt professionelen uit de sign- en grafimediabranche die het overdag te druk hebben, toch de mogelijkheid om op eender welk tijdstip bestellingen te plaatsen. Voor Creafor is het een manier om efficiënter op behoeften van klanten in te spelen. Het is een en-en-verhaal. Op de webshop schuift Creafor standaardproducten met een competitief prijskaartje naar voor, maatwerk verloopt via traditionele offertes. In die zin mag je stellen dat ons bedrijf een hybride onderneming is. En we wilden in geen geval de e-business trein missen.”

Gericht op de professionele gebruiker

De webshop is een open B2Bplatform. De gebruiker navigeert op de site door het aanklikken van één van de verschillende categorieën met visuele reclameproducten. Binnen een categorie kan de zoekopdracht verder worden verfijnd op basis van materiaaltype, formaat, print/druktechniek, lijmlaag, snijmethode, afwerking, aantal, levertermijn, eventuele plaatsing in regie, enz. Het online orderproces verloopt efficiënt en eenvoudig en de gebruiker ziet onmiddellijk de kostprijs van het order in het winkelmandje. Het totale bestelproces kan in enkele minuten worden afgerond. Wie stickers bestelt, kan alleen al kiezen tussen 40 verschillende zelfklevende media. Werfborden en panelen - standaard of op maat - kunnen digitaal of in zeefdruk worden bedrukt en geleverd met de eventueel bijhorende paaltjes. Voor displays en sta-tafels uit 16 mm Reboard-materiaal kan je kiezen uit zo’n 170 verschillende vormen. De displays zijn personaliseerbaar en er is een 3D-preview voorzien. Spandoekframes kunnen eveneens via de site worden samengesteld en de kostprijs ervan berekend. Het is een kleine greep uit het aanbod. Andreas Foriers: “Onze shop tracht een uniek totaalaanbod voor reclameproducten te bieden. Grafische klanten krijgen een verkoopkorting afhankelijk van het bestelvolume, we zijn daar heel transparant over.”

Shop-creafor.be

Shop-creafor.be wordt deze maand breed gelanceerd. Het is een duidelijk B2B- en geen B2Cverhaal. Dat merk je onder meer aan de productspecificaties die zijn gericht op de professionele gebruiker. Niet-branchespecialisten zullen er maar moeilijk mee aan de slag kunnen. Een internetplatform is ook een hefboom voor een grotere afzetmarkt,” zegt Andreas Foriers. “Vroeger was de firma vooral een regionale leverancier, nu is de markt de Benelux.” “Creafor gaat prat op zijn 100 % kwaliteitsgarantie, vervolgt Andrea Foriers. “Tevreden klanten, opnemen verantwoordelijkheid, positief samenwerken. Deze waarden zijn voor ons essentieel, we doen er dan ook alles aan om hier het verschil te maken.”

Geïntegreerd in MultiPress

De webwinkel is gemaakt met MultiPress Webshop die volledig is geïntegreerd in het MultiPress MIS-systeem van leverancier Dataline Solutions. Na bestelling via de webwinkel worden de orders direct en automatisch in MultiPress geplaatst. “De order loopt vanaf dan direct met de andere opdrachten mee. Er wordt gewerkt vanaf PDF. De PDF’s worden in een map op de server geplaatst en ter controle technisch gepreflight. We willen namelijk goede kwaliteit garanderen, en ons distantiëren van ‘what you send = what you get’. De verschillende formaten van de verschillende orders worden daarna in de prepress automatisch en optimaal genest. We trachten het volledige productieproces met zomin mogelijk interventies te laten verlopen. Zo is er meer tijd om de klanten gericht te adviseren. Het is een onderdeel van het serviceverhaal om de klanten zoveel mogelijk te helpen.”

Verscheiden machinepark

Creafor beschikt over een verscheiden machinepark waaronder 4 professionele zeefdruklijnen voor druk en veredeling. Op de vierkleuren digitale pers HP Indigo 5600 kunnen als alternatief voor zeefdruk en digitaal grootformaat snel reclameproducten als plastiek kaarten, etiketten, wobblers, kortlopende stickertoepassingen, enz., op een brede substraatkeuze waaronder synthetische materialen met een dikte tot 400 micron worden gemaakt. Deze digitale pers die werkt met vloeibare toner, print 68 A4-pagina’s in vierkleuren per minuut. Creafor heeft als grootformaat machines volgende systemen in huis: een hybride 3,2 meter brede 8-kleuren + wit EFI Vutek LED GS3250LXPro; een Fujifilm Acuity HS2504 UVvlakbedpers voor formaten tot 1,25 x2,5 m; een 155 cm brede HP Latex 260 printer; een watergebaseerde Epson-printer; een Summa rollensnijsysteem en 2 Zünd-snijtafels.

“De verschillende druk- en afwerkingstechnieken en de kennis die aanwezig is in het bedrijf, maakt dat we over heel wat creatieve mogelijkheden beschikken. Creafor is inmiddels ook overgeschakeld naar 2 ploegen waardoor de digitale productie nu van 6 tot 20 uur loopt,” voegt Andreas Foriers er nog aan toe.

Alain Vermeire