Zoek in het uitgebreide archief van 13 mei 2005 tot nu

Inhoud

M&C van 06/09/2018
 
EDITO
Ecosystemen
FESPA GLOBAL PRINT EXPO BERLIJN – 15/18 MEI 2018
Aanbod voor klein-, midden- en grootbedrijf

Op Fespa’18-Berlijn keken we uit verschillende ondernemersgezichtspunten naar het aanbod. Er zijn in de signbranche immers veel zelfstandigen en algemene lokale KMO-signbedrijven. Er is ook een groep industriële signbedrijven, al dan niet actief met bijvoorbeeld resellernetwerken. We bespreken het aanbod van nieuwigheden op het Fespa 2018 voor drie groepen van bedrijven: 1. Zelfstandige signmakers, KMO-bedrijven en printshops, 2. Middelgrote sign & displaybedrijven en specialisten, 3. Industriële sign & displaybedrijven.

De enige hybride watergebaseerde vlakbedprinter ter wereld
OP DE BEURSVLOER EN GRATIS TOEGANKELIJK
Uitgebreid seminarieprogramma op SIGN2COM

SIGN2COM 2018 heeft naast de expo met de leveranciers, een uitgebreid en gratis seminarieprogramma voor de bezoekers samengesteld. Het programma is het resultaat van de samenwerking tussen beursorganisator Kortrijk Xpo, M&C en Febelgra.

MEER BEZOEKERS, MEER INSPIRERENDE VOORBEELDEN
Een geslaagde Fespa Berlijn

We proeven in dit beknopt overzicht nog even van de sfeer van een geslaagde Fespa Berlijn. De meer dan 700 standhouders haalden op de beursvloer alles uit de kast om de bezoekers te overtuigen van de onontgonnen mogelijkheden van de digitale printproductie. Die bezoekers waren met 20.500 en dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de eveneens vierdaagse editie in 2016, de Fespa in Amsterdam

DE BELGISCHE LAUREATEN VAN DE FESPA AWARDS 2018
TECHNISCHE GEGEVENS X-TREME CREATIONSX-Treme Creations en Expo-Etcetera krijgen een Fespa-bekroning

X-Treme Creations, een Belgisch bedrijf uit Zaventem dat zich gespecialiseerd heeft in de productie van opblaasbare reclamestructuren, heeft op de Fespa Awards goud behaald in de categorie ‘textieldruk’. Het bedrijf werd bekroond voor het opblaasbare luchtschip dat het voor Tomorrowland geproduceerd had. Expo-Etcetera uit Melsbroek kreeg in dezelfde categorie zilver voor het bedrukken van een transparante stof waarmee een beursstand gedecoreerd moest worden.

TECHNISCHE GEGEVENS EXPO-ETCETERAAan de Fespa Awards deelnemen?
ONLINE PLATFORM MOET ONDERAANNEMING VERGEMAKKELIJKEN
Creafor lanceert webshop

Creafor uit Lokeren heeft een eigen webplatform met een online gerelateerd aanbod van print&sign-producten ontwikkeld. Via de webshop kunnen andere print&sign-firma’s, grafimedia-bedrijven en creatieve professionelen visueel reclamemateriaal bestellen. Het voordeel van de shop is dat er op een transparante manier snel en eenvoudig maatwerk kan besteld worden.

ESMA’S PRINTED INTERIOR DECORATION CONFERENCE
Trendideeën en inkjetprint voor alle interieurvlakken

Vloeren, wanden, plafonds en interieurobjecten, oppervlakken worden zoveel fraaier nadat ze in inkjet zijn beprint. Decoratie - print leidt eveneens tot functionele verbeteringen van woon-, winkel- en bedrijfsruimtes.

NIEUWS
3logiQ levert een Summa F2630 afwerkingstafel bij Shannon LFPEen opvallende look op FESPAVink lanceert PP-schuimplaat
NIET OP FESPA BERLIJN MAAR WEL IN MORTSEL
Agfa lanceert 3,3 m brede Jeti Tauro H3300 LED

Het valt te begrijpen dat Agfa de printer niet live toonde op Fespa in Berlijn. Agfa wilde namelijk twee versies van de Jeti Tauro H3300 LED UV-grootformaatprinter ten doop houden.

VAN AFVAL TOT GEBRUIKSVOORWERP
Een enorme, Belgische 3D-printer recyclet uw afval

De jonge oprichters van de startup ‘One Project’ die zich op de circulaire industrie willen toeleggen, hebben een in zijn soort unieke 3D-printer ontwikkeld. Die printer kan voorwerpen met een volume tot 4 m3 vervaardigen en hij heet dan ook heel toepasselijk ‘Colossus’. Flessen, tubes en andere spullen in kunststof worden tot korrels verwerkt en vervolgens tot allerlei decoratieve of nuttige voorwerpen gerecycled.

De jacht op plastics door Europa
INSPIRATIE VOOR 3D-PRINTEN
Leuke en inspirerende toepassingen uit de openbare ruimte

Als leverancier van digitaal drukwerk op groot formaat en van materiaal voor visuele communicatie, hebt u zich misschien al eens afgevraagd wat u met de 3D-druk zou kunnen doen. Verschillende standbeelden die her en der in de publieke ruimte in België opgesteld worden, zijn mogelijk producten waarvan met een grote 3D-printer replica’s vervaardigd kunnen worden (zoals de talrijke beeldjes van Manneken Pis die je in Brusselse souvenirswinkels vindt). De voordelen: het voorwerp in kwestie is snel te produceren en er is helemaal geen mal voor nodig. Bovendien maken de huidige afwerktechnieken het mogelijk om alle gewenste oppervlaktestructuren en kleuren aan te brengen. Waarom zou u zich dan niet laten inspireren door de korte toeristische gids hieronder.

DIGITAAL PRINTEN EN MERKIMAGO
“Elk project is een technische uitdaging”

Pascale Roekaerts van 360 ° Print & Go heeft een ruime ervaring met digitaal printen en communicatie opgebouwd en dat heeft haar ertoe aangezet om als consultant aan het werk te gaan. Vandaag stelt ze de digitale printtechniek in dienst van de visuele communicatie en decoratie voor winkelzaken, franchisebedrijven of openbare en particuliere instellingen.

WEB-TO-PRINT
Groeiperspectieven e-business blijven onaangetast

Het VIGC pakte op zijn Benelux Online Print Event in het Brusselse Atomium uit met 9 sprekers uit 5 Europese landen. Er waren meer dan 130 deelnemers. Het evenement is het voorlopige eindpunt van 6 eerdere sessies met als centraal thema grafische e-business. Wat gezegd werd op het seminarie is relevant voor print & sign producenten omdat e-business nu eenmaal in elke sector toeneemt. Een gewaarschuwd en goed geïnformeerd bedrijfsleider is er twee waard.

Interview met Bernd Zipper