Zoek in het uitgebreide archief van 13 mei 2005 tot nu

Inhoud

M&C van 03/05/2018
 
EDITO
Waar of niet waar?
VERSLAG STUTTGARTER EXPO 4.0: 15-17 FEBRUARI 2018
Alternatieve signbeurs had heel wat te bieden

Expo 4.0 was een compact beursconcept met vier verschillende deelbeurzen met evenveel verschillende gezichten: TecStyle Visions, Wetec, POS-Masters en GiveADays. Die richtten zich op het volledige vakgebied van signbedrijven. Vooral het aanbod voor KMO’s was de moeite waard. Het evenement mocht rekenen op 13.700 bezoekers.

GROOTFORMAAT 3D OP RAPIDPRO-BEURS
POS blow-ups straks geprint in 3D?

Nooit eerder gaf de RapidPro-beurs (7 en 8 maart 2018) in het Nederlandse Veldhoven zo duidelijk aan dat point of sale blowups in fullcolour straks in 3D geprint kunnen worden. Het bouwformaat van 3D-printers groeit door het gebruik van robotarmen ‘out of the box’. 3D-print wordt niet langer beperkt tot een boxframe. RapidPro-2018 leverde daarvoor de bewijzen.

MUURDECORATIE
Ziekenhuis met oog voor het onthaal van de patiënten

Voor haar nieuwe gebouw in Oudergem heeft de ziekenhuisgroep Chirec een vrolijke en levendige muurdecoratie gekozen. Die moet het klinische karakter van de site doorbreken en de witte muren met wat kleur opvrolijken. Replay Studio en 360 ° Print & Go hebben aan dit project samengewerkt.

Replay Studio heeft geïnvesteerd in de inkttechnologie Canon UVgel

Replay Studio was de eerste digitale drukkerij in België die een grootformaat rollenprinter Océ Colorado 1640 met de UVgel-inkten van Canon installeerde. Die printer wordt gebruikt om zowel binnen- als buitentoepassingen te vervaardigen.

VELOCOM, EEN NIEUWE VORM VAN MOBIELE RECLAME
Lokale reclame op de fiets

Wanneer de reclamefietsen van Velocom door de straten kruisen, wekken ze telkens weer de aandacht van de voorbijgangers. De mobiele en lokale reclame heeft de fiets ontdekt voor een ludieke en milieuvriendelijke aanpak.

SINGLE-PASS INKJET VOOR DISPLAYS EN VERPAKKINGEN
Nozomi-inkjetpers van EFI bedrukt karton aan 75 m per minuut

Fabrikant EFI toonde zijn Nozomi C18000 UV-inkjetpers in productie bij de kartondrukkerij en displayspecialist McGowans Print in Dublin. De robuuste en 37 meter lange machine bedrukt er kartonformaten van 1,8 x 3 meter aan hoge snelheid in hoogkwalitatieve inkjet.

EERSTE EDITIE SLUIT DE DEUREN
Pure Digital, evenement voor de creatieve industrie

Pure Digital werd aangekondigd als het digitale printevent voor de creatieve sector. De bedoeling: de creatieve industrie de weg tonen naar innovatieve digitale printtoepassingen en de ondersteunende technologie. De digitale druk kan immers in allerlei domeinen toegepast en geïntegreerd worden - thuis, in de verkoop, op het werk en in de vrije tijd. Pure Digital werd voor de eerste keer van 17 tot 19 april in Amsterdam georganiseerd. We bezochten de beurs en noteerden alvast dit.

NIEUWS
Nieuws