Zoek in het uitgebreide archief van 13 mei 2005 tot nu

Inhoud

M&C van 30/11/2017
 
EDITO
Groeimotoren
OP BEZOEK BIJ CLAUDE BAMELIS EN FRED DEBURGHGRAEVE
Reflecta Graphics: maatwerkoplossingen voor communicatie

Claude Bamelis kwam in november 2011 via een relatie in contact met Reflecta Graphics in Roeselare. Hij werd er aangesteld als bedrijfsleider en zette het noodlijdende bedrijf opnieuw op de rails. Begin dit jaar nam Bamelis de aandelen van de firma over. Reflecta Graphics is alweer enkele jaren kerngezond en kent een flinke groei. We ontmoeten er tijdens ons bedrijfsbezoek ook voormalig olympisch zwemkampioen Fred Deburghgraeve. Deburghgraeve is bij Reflecta Graphics verantwoordelijk voor de externe verkoop.

VISCOM DÜSSELDORF 18-20 OKTOBER 2017
Onvoldoende inspiratie voor het vak

Het zat er in dat we Viscom in deze vorm voor het laatst meemaakten. In januari 2019 wordt de nieuwe Viscom samen met de PSI-beurs gecombineerd in Düsseldorf.

OPLOSSING VOOR TEXTIELTRANSFER
Pantoon Benes lanceert tonertransfertechniek

Pantoon Benes breidt zijn programma voor textieltransfer verder uit. Jan Van Hemelen stelde in de showroom in Temse de oplossing voor tonertransfers voor licht en donker gekleurd textiel voor.

2017 IN TEKST EN BEELD
Een terugblik op 2017

Heeft het post-Drupajaar 2017 laten zien wat er beloofd was? De sign- en displaymarkt zou verder digitaliseren en dat zou wellicht tot nieuwe businessmodellen leiden. Werden nieuwe technologieën opgepikt door early-adopters in de branche? We kijken achterom en speuren naar kansen.

PARTNER CONTENT
Nieuwe Inca Onset X2 geeft 3Motion weer ademruimte

Drie jaar na de installatie van een Inca Onset S20i flatbed UV-inkjetprinter, heeft het in Lokeren gevestigde 3Motion deze machine vervangen door een nieuwe Inca Onset X2. Met een print-snelheid van 650 m²/uur is deze driemaal sneller dan de vorige printer aan een nog hogere beeld kwaliteit. Hoognodig zo bleek, want door de voortdurende expansie van het bedrijf was zelfs rond de klok werken niet meer voldoende om de orders tijdig de deur uit te krijgen.

VERLICHTING: MEER MET MINDER
Vink stelt 24V LED-platform van GE voor

Distributeur Vink heeft het 24V Tetra LED-platform van fabrikant GE Lighting voorgesteld. Dat gebeurde in de kantoren van de distributeur in Heist-op-den-Berg. De leden van de Belgian Sign Organization (BSO) waren een aandachtig en kritisch gastpubliek.

SCENOGRAFIE EN WINKELDECORS
CreAgency – decoraties voor luxemerken

CreAgency, een bureau voor visuele en grafische communicatie uit Waterloo, is een expert in het versieren van etalages, pop-up boetieks en stands. Verscheidene grote namen doen een beroep op het bureau – bijvoorbeeld de ambachtelijke chocolademaker Pierre Marcolini die zijn winkels in Brussel, Parijs, Monaco en Londen door CreAgency laat versieren.

19-21 SEPTEMBER 2017
Zünd Experience Days

Het was de reis naar het Zwitserse Altstätten zeker waard. Meer openheid over deze Zwitserse machinebouwer was nodig. En die kwam ook, zolang het maar over snij- en freestafels ging. Tien demomachines demonstreerden evenzoveel bewerkingen in drie dagen aan ruim 300 gasten uit 36 landen.

WEDSTRIJD
Startschot voor de 27e editie van de Fespa Awards

Printbedrijven uit de hele wereld kunnen tot 26 januari 2018 werk inzenden om deel te nemen aan de internationale Fespa Awards 2018. Er zijn in totaal 16 awards voor de best geslaagde inzendingen op het vlak van de grootformaatdruk.

NIEUWS
Visix en Krekels gaan alliantie aan