Zoek in het uitgebreide archief van 13 mei 2005 tot nu

Inhoud

M&C van 29/11/2018
 
EDITO
Branche heeft sterk innovatiepotentieel
ONGEDWONGEN NETWERKEN OP EEN AANGENAME EXPO
Sign2Com 2018 was een mooie editie

De organisatoren en standhouders hebben van Sign2Com een mooie beurs gemaakt. De nationale print & signexpo in Kortrijk was beslist een bezoek waard want zakelijke gesprekken verlopen er in een ongedwongen sfeer en het aanbod op de beursvloer was representatief voor een groot gedeelte van de markt. Er vielen bovendien een aantal echt nieuwe machines te bekijken voor wie niet op Fespa in Berlijn was geraakt. Nieuwe materialen en toepassingen boden voer voor inspiratie. Uiteindelijk sloot de beurs af met 3577 bezoekers (exclusief studenten). We noteerden het volgende.

DE 3,2 METER BREDE EFI VUTEK H3 EN H5
EFI lanceert nieuw hybride printerplatform

Het 3,2 meter brede hybride en volledig nieuw inkjetplatform werd in mei op Fespa in Berlijn gelanceerd. Op 9 oktober konden nationale en internationale gasten uitgebreid kennis maken met de eerste telg van deze printerfamilie in de Europese showroom van EFI in Zaventem.

INTERNATIONAAL POSTERFEEST OP INDUSTRIËLE SITE PAKT ANTWERPEN
Antwerp Show Poster your Festival Colours
ER BESTAAT GEEN UNIVERSELE INKT VOOR ALLE TOEPASSINGEN
Solvent en UV hebben hun plaats naast elkaar

Kris Berghs, Sales Manager Mutoh Europe, legde tijdens een seminarie op Sign2Com uit waarom er vandaag nog geen inkt-technologie bestaat die 100 % geschikt is voor alle printtoepassingen. Hij bracht tevens een stand van zaken omtrent de inkt-trends in Europa. Een verslag.

SEMINARIE OP SIGN2COM
De grote trends bij de interieurdecoratie

Een van de onderwerpen van de seminaries die voor het eerst georganiseerd werden op Sign2Com, de beurs voor visuele communicatie in Kortrijk Xpo, was de interieurdecoratie. Terry Raghunath, bij HP bevoegd voor de commerciële ontwikkeling van de gedrukte interieurdecoratie, schetste de belangrijkste trends en kansen op de markt.

Gerobotiseerde en geautomatiseerde productie voor iedereen

Binnen de seminaries op Sign2Com stelde Wouter Derichs, marketingdirecteur grootformaat bij Canon Europe, een praktisch voorbeeld van geautomatiseerde robotica voor. Daarbij onderstreepte hij dat de automatisering en de robotica niet alleen voor grote ondernemingen nuttig zijn, maar ook voor kleine print- & signbedrijfjes.

INVESTEREN IN DUURZAAMHEID
Schmitz Digital Printing installeert de eerste HP Latex R2000 in de Benelux

30 jaar, dat mag je al eens met een cadeau vieren. Voor Schmitz Digital Printing, de digitale grootformaatdrukkerij uit Ciney, reden genoeg om zich meteen met twee Latex-printers te verwennen. Een daarvan is de als revolutionair aangekondigde HP Latex R2000. De verjaardag en de investering werden onlangs tijdens een opendeurdag in september, gevierd.

NIEUWS
Squid/PantoonBenes/BuroCad samenwerking op Interieur Biennale in Kortrijk