Zoek in het uitgebreide archief van 13 mei 2005 tot nu

Inhoud

M&C van 28/09/2017
 
EDITO
De expo van de ideeën
EEN TERUGBLIK OP FESPA-HAMBURG
Prikkels en nog eens prikkels

Fespa-Hamburg was bedoeld als één grote beurs; á la drupa voor de drukkerijsector. Grootformaat leveranciers focussen met inkjetprint echter op een breder gamma van te bedrukken materialen dan traditionele grafische druktechnieken: zowel op allerlei harde als soepele media. Die vragen om specifieke printsystemen die niet in één algemene categorie kunnen worden ondergebracht. Toch duidde Fespa specifieke hallen aan als ‘Textile’, ‘Digital’, ‘Printeriors’, ‘SignExpo’ en ‘Screen’. Dat bleek een vage, soms niet juiste of in sommige gevallen overdreven omschrijving. Niettemin zorgde Fespa-Hamburg’s labyrint van hallen voor veel inspiratie, creatieve prikkels en zakenideeën.

De Onset-M of Fujifilm’s PE7 digipers
SPECIFICATIES OP BASIS VAN DE PRAKTIJK
GWG werkt aan PDF-standaard voor grootformaat

Dankzij digitalisering is het steeds eenvoudiger om met aangeleverde bestanden te werken. Toch vinden veel bedrijven nog te vaak opnieuw het wiel uit. Een duidelijke standaard moet misverstanden over PDF-specificaties uit de weg ruimen.

MEER FESPA
Meer Fespa
ONDERWEG MET MEDIA VOOR PRINT & SIGN
AslanDe Pop Up Truck van Pantoon Benes

“Met Pantoon Benes zijn we steeds op zoek naar nieuwe en innovatieve producten waarmee printbedrijven het verschil kunnen maken. In de plaats van deze materialen onafhankelijk van elkaar te presenteren en demonstreren in onze showroom in Temse, hebben we ze deze keer bij elkaar gebracht in de Pantoon Benes Pop Up Truck,” vertelt Raf Thibaut.

ONDERNEMEN IN HET DIGITALE TIJDPERK
Publi-FDM installeert Latex-printer voor werfdoeken

Grootformaat reclamebedrijf Publi-FDM is het bedrijf van Franky De Meyer. ReclameOnline is dat ook. Het eerste bedrijf biedt een aanpak op maat met veel service. Bij het webplatform ReclameOnline zit de klant zelf aan de knoppen voor het uploaden van bestanden en het plaatsen van bestellingen. Nautasign installeerde in juni bij Publi-FDM een 320 cm brede HP Latex 1500 waarmee mesch-spandoeken zonder liner kunnen worden beprint.

OPENDEURDAGEN OP 17 NOVEMBER
3logiQ, nieuw in de branche

3logiQ is een nieuw bedrijf dat ervaring en praktijkgerichte kennis en oplossingen aanbiedt aan print & sign- en industriële bedrijven. De drie vennoten van de firma zijn bekende gezichten in de branche.

WEB-TO-PRINT
Comink, met grootformaatprinten in de e-commerce

Zeg niet langer meer Hello - Printing, maar wel Comink. Die Luikse startup die in de online grootformaatdruk gespecialiseerd is, heeft zich in mei laatstleden, na vier jaar groei in België, een nieuwe identiteit aangemeten om zijn werkgebied tot het buitenland uit te breiden.

NIEUWS
Viscom toont toptrends voor Packaging en DisplayVink : 3M DI-NOC per 10 meter beschikbaarNieuwe fabrikant van textielprintersSpandex levert nieuwe 3M Print Wrap Film met Comply lijmlaag en Micro technologie