Pantoon Benes lanceert tonertransfertechniek

30 november 2017

Pantoon Benes breidt zijn programma voor textieltransfer verder uit. Jan Van Hemelen stelde in de showroom in Temse de oplossing voor tonertransfers voor licht en donker gekleurd textiel voor.

  • Jan Van Hemelen stelt de mogelijkheden met tonertransfer voor.

  • Textieltransfer heeft een plaats gekregen in de showroom van Pantoon Benes in Temse.

  • Wie het wenst kan zich bij de distributeur aangepaste software voor tonertransferprinten aanschaffen.

Pantoon Benes werkt voor de techniek van de tonertransfers samen met zorgvuldig geselecteerde partners: de Italiaanse fabrikant Shockline voor het transferpapier, OKI voor de vierkleuren + wit LED-laserprinters en Sefa voor de warmtepersen. Tijdens de demodag werd tevens de nieuwe 20 pagina catalogus ‘Textieltransfer’ van de distributeur voorgesteld. Naast printmedia voor tonertransfer is daarin ook plaats voor het flex-programma van media (zowel cut als print&cut/digitale flex).

“Tonertransfer is een techniek om zonder veel moeite en met een lage investering beelden te transfereren naar textiel, en dit vanaf een beprint A4- of A3-vel. We gaan daarbij voor ‘no more weeding’ (niet snijden niet pellen). Voor het beprinten van de Schokline transferpapieren bieden wij de A4 of A3 CMYK + wit tonerprinter van Oki aan,” zegt Jan Van Hemelen die bij Pantoon Benes de kar van de textiel-transfertoepassingen trekt. In de showroom heeft deze specialiteit voortaan haar eigen plaats gekregen.

Het Shokline-programma

Shokline is een Italiaanse fabrikant uit Termoli. Deze badplaats aan de Adriatische kust ligt in de Midden-Italiaanse regio Molise in de provincie Campobasso (onder de Abruzzen). Jan Van Hemelen heeft voor Pantoon Benes 4 oplossingen - 4 verschillende transferpapiersoorten van Shockline- geselecteerd waarmee print-bedrijven aan de verschillende behoeften en wensen van hun klanten kunnen voldoen:

FC TopCut 2016: een éénstapsproces (geen additioneel vel met lijmlaag): voor licht gekleurd of wit textiel, voor vlakke kleuren (spotkleuren) en verlopen, textiel wasbaar tot 40 °.

FC Shopper: éénstapsproces en goedkope oplossing voor promotionele winkeltasjes van dicht- of medium geweven katoen of ander niet-gecoat textiel. Handwas of koud water, maar het wasproces is hier eigenlijk weinig relevant vermits dit soort van goedkope textieltassen op braderijen, beurzen, openwinkeldagen meestal gratis wordt uitgedeeld.

FC TopColor: een tweestapsproces (met printvel en apart lijmvel): voor donker textiel, scherp afgelijnde volle kleuren, metaaltransfers op textiel zijn mogelijk middels gebruik van gekleurde metaalfolies.

FC TopDarkNew: het topproduct voor rekkende, heldere en dekkende prints zoals in de catalogus staat vermeld, wasbaar tot 40 °.

Het tonertransferproces

Een tweestapstransferproces verloopt kort samengevat op deze manier: leg het printvel in de laserprinter; print de afbeelding; leg een blauw stabilisatievel + schutvel op de onderplaat van de warmtepers en verwarm 120” bij 140 °C. Het blauwe stabilisatievel houdt het transfervel en het lijmvel op hun plaats wanneer die van elkaar gescheiden worden. Erg handig want je houdt de twee handen hiervoor vrij; leg printvel met printzijde naar boven + lijmvel met de lijmlaag naar onder + daarbovenop het schutvel in de warmtepers; pers gedurende 60” bij 145 °C; haal lijmvel en printvel met een vloeiende beweging van elkaar; leg de T-shirt op de onderplaat van de warmtepers + leg de tonertransfer met de lijmzijde naar onder op het T-shirt; pers 22” bij 140 °C; haal het T-shirt uit de warmtepers en verwijder de liner wanneer die koud is; het beprinte textiel is nu klaar; napersen in de warmtepers met een schutvel is een optionele stap voor alle Shokline-processen. Die extra stap zorgt voor een hogere wasbaarheid van het textiel.

Een eenstapsproces verloopt grosso modo op deze manier: beprint een vel in spiegel-modus in de Oki-printer; warmtepers voorverwarmen tot 175 ° C; leg op de onderplaat van de warmtepers T-shirt (of ander textielstuk) + transferpapier + beschermend polyesterdoek; persen aan 175 °C; polyesterdoek verwijderen en na 5” de transferliner verwijderen. Enkel de delen met toner worden getransfereerd; leg een gewoon schutvel) op de tekening (belangrijk voor een hogere wasresistentie); persen aan 175 °C gedurende 35”; verwijder het schutvel en klaar is het beprint textiel. Moeilijk is het allemaal niet want alle elementen en vellen die nodig zijn voor een geslaagde tonertransfer, worden keurig als een totaalpakket in een doos afgeleverd, handleiding incluis. Een alles-in-de-doos oplossing dus.

Nog verkrijgbaar: de Shockline RIP-software voor een optimale output van witte en gekleurde prints op textiel. De software suggereert voor iedere toepassing het best inzetbare transferpapier en berekent de verbruikskosten. Pantoon Benes heeft ook nog een manueel aan te brengen vloeibaar laminaat voor transfers in het programma waarmee de weerstand tegen herhaaldelijk wassen wordt verhoogd.

Jan Van Hemelen somt aan het eind van zijn presentatie nog eens de voordelen van tonertransfer op: geen cut-contour creaties meer en niet meer pellen; geen voorbehandeling voor donker textiel (verwijzing naar directe textielprinters of DTG); drogen na afdrukken niet nodig; geen reiniging van inkjetkoppen, want de gebruikte techniek is tonerprinten; goedkoop in vergelijking met een investering in een DTG-systeem of in de zeefdruktechniek. Tonertransferprinten heeft steeds dezelfde vaste kost per stuk in tegenstelling tot zeefdruk. Bij stijgende oplages van repetitief textieldrukwerk, wordt zeefdruk op een bepaald moment goedkoper. Het omslagpunt moet je zelf berekenen. Maar voor een gepersonaliseerde en unieke print op textiel is tonertransfer beslist een mogelijke oplossing.

Alain Vermeire