Fespa Berlijn

08 maart 2018

  • Alain Vermeire

  • Signtoepassing gespot in Berlijn.

Umoet overwegen om in mei een bezoek aan Berlijn te brengen. De stad is een citytrip waard, maar ook Fespa wordt er van 15 tot 18 mei georganiseerd. Een dubbele aanrader dus! De beursorganisatoren lanceren in het kader van de Fespa Global Print Expo een hele rist initiatieven, die in de campagnebeelden zoals op de cover worden voorgesteld als vliegtuigjes. Fespa wil de vlucht van printproductiebedrijven helpen sturen en obstakels helpen overwinnen. Onderzoeksbureau Smithers Pira waarmee de organisatoren van Fespa nauw samenwerken, heeft vastgesteld dat de totale markt voor geprinte display signage (billboards, buiding wraps, soft signage, POS/POP, de voor de signondernemer belangrijke markt van zelfklevende toepassingen is niet in de trendcijfers opgenomen, nvdr) niet meer significant groeit. Er is eerder sprake van een langzame groei. Combineer de matige groeiperspectieven met de nieuwste en snellere digitale printers die in de bedrijven worden geïnstalleerd, en je kan niet omheen de vaststelling dat dit een ideale voedingsbodem is voor hardere concurrentie en meer prijsdruk. Groei met nieuwe toepassingen is dan volgens Fespa en Smithers Pira de uitweg (consolidatie is een andere mogelijkheid, nvdr). Fespa wil expo-bezoekers alvast gidsen op hun groeipad met beursinitiatieven als:

Fespa Print Make Wear: een live end-to-end productieomgeving voor kledingtextiel (van creatie tot presentatie), inclusief live catwalk.

Printeriors (interieurdecoratie): de luchthaven lounge van het jaar 2030 als case in de ingangsruimte van de beurs.

Digital Corrugated Experience: seminaries en showcases omtrent de voordelen van digitaal printen op golfkarton en voor displaytoepassingen.

Trends Theatre: dagelijkse informatiesessies rond 5 groeidomeinen: decoratie, digitaal textiel, de toekomstige markten voor geprinte signage, industrieel, digitaal printen voor verpakkingen.

Ondernemers moeten veel kunnen, in een succesvolle toekomst geloven, kansen zien en risico’s berekenen. Een bezoek aan Fespa in Berlijn is een mooie gelegenheid om nieuwe grenzen te verkennen en klanten naderhand met nieuwe toepassingen te begeesteren. Afspraak in Berlijn?

Alain Vermeire