Nieuws

08 maart 2018

White Light “print, sign & brandsolutions” verhuist deze zomer naar de C-mine site in Genk.

Summa: vlakbedsnijtafel met nieuw formaat

Summa heeft een een nieuwe telg toegevoegd aan zijn F-serie van vlakbedsnijtafels. De F1832 met een werkoppervlak van 184 cm breed x 320 cm lengte. Geschikt voor populaire formaten zoals 150 cm breed rolmateriaal en 152 x 304 cm stijve kartonmedia. Met de geschikte tool kan de machine ook gebruikt worden voor het snijden van het populaire textielformaat van 183 cm, aldus de fabrikant.

Kornit Digital: meer dan 125 textielprinters in China

Het Israëlische Kornit Digital is gespecialiseerd in direct textielprinten op kleding met watergebaseerde pigmentinkten. Het meldt dat het nu meer dan 125 systemen in China heeft geïnstalleerd.

Kornit zegt dat het bedrijf meedrijft op de huidige trends zoals mass customization, direct-to-consumer verkoopmodellen, de vraag naar kortere levertijden en de sterke invloed van social media op het koopgedrag.

De Kornit Storm printerserie verkoopt het best in China. Die omvat printoplossingen in verschillende configuraties voor producties van 120 tot 190 kledingstukken per uur op lichtgekleurd textiel.

Cimpress (Vistaprint) in Nederland is een bekende klant van Kornit. Net als Amazon. Dat zet ondermeer Kornit-printers in om te kunnen voldoen aan de groeiende productiebehoeften van ‘Merch by Amazon’. Merch by Amazon is een web-to-print omgeving voor onder andere digitaal beprinte T-shirts. Amazon zorgt voor de productie, inventaris, facturatie en verzending van de bestellingen naar de eindklanten van de resellers van Merch by Amazon.

HP Designjet T1700 printers voor GIS-toepassingen

HP lanceert een nieuwe generatie 44-inch HP Designjet T1700 printers voor CAD- en GIS-toepassingen. HP benadrukt dat het nieuwe eigenschappen m.b.t. beveiliging aan zijn netwerkprinter heeft toegevoegd. Het helpt bedrijven om CAD- en GIS-toepassingen te printen terwijl de printer en de data beveiligd zijn tegen niet geautoriseerde toegang in de werkomgeving.

White Light bouwt aan zijn toekomst op C-mine

‘In ons nieuw gebouw krijgen we de ruimte om onze toekomstplannen te realiseren samen met een enthousiast team’ stelt Lieven Engelen, bestuurder. We verdrievoudigen onze oppervlakte naar 3.745 m2. White Light investeert naast haar nieuw gebouw, ook in nieuwe printmachines en afwerkingsfaciliteiten. Paradepaardje in het nieuwe gebouw zijn de showroom van 440 m2 en het kenniscentrum waar White Light voor zijn B2B klanten en geïnteresseerde partners meerdere malen per jaar inspiratiesessies zal organiseren. Het nieuwe pand is ontworpen door architectenbureau Nova Zembla. De verhuis staat gepland in de zomer van 2018. Met een investering van om en bij 2 miljoen euro wil het Genkse familiebedrijf zich definitief verankeren in de Benelux markt en vanuit C-mine zijn netwerk uitbreiden en optimaliseren. De ambitie is om hiermee ook bijkomende jobs te creëren.