Nieuws

08 maart 2018

Durst lanceert P5 printerplatform

Durst heeft het nieuwe printerplatform P5 gelanceerd. De eerste telg van de familie is de 2,5 meter brede 250 HS, later gevolgd door de 200HS en 320. De leveringen van de 250 HS starten vanaf april.

De P5-serie is een herwerkte versie van het P10-platform dat verder zal worden verkocht. De hybride vlakbedprinter P5 250 HS is bedoeld voor industriële productie en print 240 m2/u of 70 vellen per uur in een twee pass modus. De resolutie werd opgetrokken tot 1200 dpi en de druppelgrootte verkleind tot 5 picoliter waardoor ook kleinere tekst en details scherp kunnen worden gedrukt. De fabrikant zegt dat de printer zodoende ook kan worden gebruikt voor kleinere offsetoplages. Voor de nieuwe MEMs gebaseerde printkoppen werd samengewerkt met Fujifilm.

De UV-inkt werd geherformuleerd voor de 5 picoliter druppeltjes. Er zijn momenteel twee inktsets maar andere zijn in ontwikkeling. Er is de P5 Premium WG om te printen op acryl, PVC en polypropyleen en de PG POP HS inktserie voor papier en PVC. De printer heeft acht kanalen onder de motorkap voor CMYK, licht Cyaan, licht Magenta, optioneel Wit en eventueel een vernis. Er wordt gedroogd met conventionele mercury lampen. Durst Analytics software genereert data voor preventief onderhoud, en om een maximale uptime van het printsysteem te kunnen garanderen. Geavanceerde servicemogelijkheden op afstand zitten in het aanbod.

Nieuwe verbeterde SureColor SC-F2100

De nieuwste printer voor directe digitale textieldruk is volgens fabrikant Epson sneller en heeft een verbeterde circulatie van de inkt. Hij vervangt het bestaande SC-F2000 model. Met de Epson Garment Creator-software kunnen eigen printdesigns worden vervaardigd. De Creator-software wordt gratis meegeleverd. Met deze software kunt u tekst en meerdere afbeeldingen toevoegen, pre-settings voor beeldaanpassing vastleggen en beschikt u over een hotfolder en ondersteuning voor CMYK-afbeeldingen.

EFI: nieuwe vlakbedprinter

De Efi Pro 24f is een vlakbedprinter met een max. printformaat van 254 cm x 132 cm, voor een max. objectdikte van 5 cm, met greyscale printkoppen, LED-droging en een multi-zone vacuümsysteem. Snelheid: van 7 m2 tot 107 m2. In de productiemodus haalt de printer een snelheid van 27 m2/uur.