Replay Studio heeft geïnvesteerd in de inkttechnologie Canon UVgel

03 mei 2018

Replay Studio was de eerste digitale drukkerij in België die een grootformaat rollenprinter Océ Colorado 1640 met de UVgel-inkten van Canon installeerde. Die printer wordt gebruikt om zowel binnen- als buitentoepassingen te vervaardigen.

“De bijzonder hoogwaardige druk en de grote printsnelheid zijn de belangrijkste troeven van de Océ Colorado 1640,” stelt de digitale drukkerij Replay Studio. Die nieuwe machine kwam onlangs het ruime machinepark van de onderneming aanvullen. Replay Studio had al een vlakbedprinter Océ Arizona 6170 XTS en verschillende grootformaat rollenprinters - zoals de HP Latex, de Mutoh ValueJet 1638 X en de Canon IPF4000 - in huis. “Ons productievolume neemt toe en we hadden nood aan een snellere printer dan degene waarover we beschikten. Dat stelt ons ook in staat om voor elke behoefte een oplossing aan te bieden,” legt Stephen Halasz uit, verkoopdirecteur van Replay Studio.

De Océ Colorado 1640 die sinds een jaar in Europa op de markt is, is een grootformaat rollenprinter met een breedte van 162,54 cm (64”). Het is ook de eerste printer die met de UVgel-technologie van Canon werkt. Dat nieuwe type van inkt werd ontwikkeld om tegemoet te kunnen komen aan de vraag naar hoge oplagen met korte levertermijnen. Kenmerkend voor de UVgel-inkt is dat hij onmiddellijk uithardt wanneer hij met de drager in contact komt. Het resultaat is dat elk inktdruppeltje heel precies aangebracht kan worden en de gebruikers het printoppervlak goed onder controle kunnen houden. Dat maakt het mogelijk om efficiënt en met een hoge snelheid beelden te printen. Volgens Canon: “De UVgel wordt bij lage temperaturen gebruikt, terwijl de LED-UV behandeling borg staat voor een goede hechting. Het voordeel daarvan is dat het printmateriaal minimaal vervormd wordt, terwijl het gamma bedrukbare materialen uitgebreid wordt. Zo kunnen er ook dunne en warmtegevoelige materialen bedrukt worden. De UVgel bevat bovendien geen water waardoor de dragers minder vervormd worden en waardoor ook een ruim kleurenspectrum weergegeven kan worden, net als bij inkten op basis van ecosolvents.” Ondertussen is er al een honderdtal dragers goedgekeurd voor de Océ Colorado 1640.

De nieuwe Coloradoprinter wordt sinds december 2017 bij Replay Studio voor de productie ingezet. Hij haalt een snelheid van 40 à 159 m2 per uur zodat er net voor de eindejaarsfeesten in minder dan een week nog 1800 m2 gepersonaliseerd geschenkpapier voor een Brussels agentschap op vervaardigd kon worden. “Met onze oude machine die 40 meter per dag produceert, zouden we voor die opdracht 45 dagen nodig gehad hebben,” zegt Replay Studio.“De bijzonder hoogwaardige druk en de grote printsnelheid zijn de belangrijkste troeven van de Océ Colorado 1640,” stelt de digitale drukkerij Replay Studio. Die nieuwe machine kwam onlangs het ruime machinepark van de onderneming aanvullen. Replay Studio had al een vlakbedprinter Océ Arizona 6170 XTS en verschillende grootformaat rollenprinters - zoals de HP Latex, de Mutoh ValueJet 1638 X en de Canon IPF4000 - in huis. “Ons productievolume neemt toe en we hadden nood aan een snellere printer dan degene waarover we beschikten. Dat stelt ons ook in staat om voor elke behoefte een oplossing aan te bieden,” legt Stephen Halasz uit, verkoopdirecteur van Replay Studio.