Verschijning van: 3 maart 2017

Inhoud

Nest van 03/03/2017
WELKOM
Kleuren loslaten
PRIKBORD
Zeewier met zalmU zegt?SAMEN OP DE SOFATERRACOTTA FEVERHygge

Behaaglijk comfort en samenhorigheid troef met het uit Denemarken overgewaaide ‘Hygge’. Onze maartse buien hebben geen bestaansreden meer.

GÅ NORDJAPANS PASENHEMELS MONOCHROOM 29/03/2017 - 20/08/2017BAUHAUS 16/03/2017 - 11/06/2017ALS DE DAG VAN TOEN 33/03/2017ECLECTISCH EURANTICA 18 - 26/03/2017STEEKTAAL 31/03/2017 - 01/10/2017
DE TAFEL VAN VEERLE
ONVERWACHT BEZOEK
DE WERELD VAN …
BRODY

De woning van kalligraaf en tekstkunstenaar Brody Neuenschwander dateert van 1347 en bracht al veel verrassingen met zich mee. De mooiste is de muurschildering die Brody ontdekte toen hij per ongeluk een stukje kalk van de muur wegkapte en middeleeuwse kalligrafie zag verschijnen. Alsof het zo moest zijn.

ZUID-AFRIKA IN AMSTERDAM
Lila & licht

Een enorm huis met vijf verdiepingen, vlak bij het Amsterdamse Rijksmuseum. Ga dat maar eens inrichten als je komt van een bescheiden flat. Gary Carter deed het met gloed, samen met zijn Zuid-Afrikaanse man Marius de Vos.

MOODBOARD
GROEN NATUURLIJK!
VROLIJKE FLAT IN ZWEDEN
EEN FABRIEK VOL WOONPLEZIER

Wat is de basis voor een goed humeur? Een mix van stijlen en een palet met pittige kleuren, volgens Valle en Kajsa. Dat het een goed recept is, toont hun flat in Malmö, in het zuiden van Zweden.

WONEN IN EEN PAARDENSTAL
Een tweede thuiskomst

In Noord-Seeland wonen Line, Brian en de kleine Mads-Holger in een omgebouwde paardenstal. Die hoort bij de boerderij van Lines ouders. Vader Peter betrekt nog altijd het woonhuis. De drie generaties genieten er van het leven dicht bij de natuur.

TIPS VOOR WIE MET GERECYCLEERDE MATERIALEN WIL WERKEN
WERELDSTIJL IN EEN WERELDSTAD
Patchwork in Parijs

Van een ontwerpster met een flinke dosis Argentijnse passie in haar bloed weet je wat je kunt verwachten. Flora creëerde in hartje Parijs haar persoonlijke, eclectische bubbel. Kleuren met een vibe, artistieke oplossingen en een prachtige kunstcollectie geven de toon aan in deze bijzondere woning.

DE INTERIEURKLEUREN VAN 2017
WEELDERIG, RIJK & WULPS

Heb je er ooit aan gedacht om je muren te verven in een blanke huidskleur? Of in mosgroen, auberginezwart of goud? Of om een roze fauteuil met groen en blauw in huis te halen? Laat je verleiden door de nieuwe kleurcombinaties van 2017.

TREND 1: NUDE ALS EEN HUIDTREND 2: SIERLIJK ART DECOTREND 3: WEELDERIGE GROENEN
DOSSIER KLEUR
KIES KLEURIG

Groen en zachtroze. Voeg daar nog een vleugje art deco aan toe en je hebt alle troeven in handen om je interieur een flinke kleurenboost te geven. Onze stilisten verkenden de mogelijkheden.

ZES KEER MONOCHROOM
Eenvoudig van kleur, complex van smaak

Seppe Nobels is de man achter Graanmarkt 13, een combinatie van restaurant, winkel en galerij in Antwerpen. Al kookt hij niet vegetarisch, in zijn keuken ligt een sterke nadruk op het gebruik van groenten. Nest vroeg hem om zes recepten rond krachtige kleuren, én een beetje begeleidende uitleg.

PAARS Salade van kool, ui, granaatappel en druivenZWART Aubergines, zwarte gefermenteerde knoflookGEEL Gepofte gele biet, hummus, salade van gele biet en tomaat
BORDEN ALS KLEURENPALET
PICASSO’S IN DE KEUKENISABELLE ARPI - WYLUDOVIC VANACKERE - L’ATELIER DE BOSSIMÉVILHJALMUR SIGURDARSON - SOUVENIR
GROENTEN ALS BASIS
Pittige pastinaak

‘Pinksternakel’ of ‘witte peen’, pastinaak was de vroege voorloper van de aardappel: het eten van de gewone man. Pastinaak is familie van de wortel, maar in een crèmekleurige, zacht-zoete versie.

Rösti van pastinaak en aardappel met sinaasappelmierikswortelmayonaise en sprotjesPastinaaksoep met geroosterde hazelnoten en hazelnotenolieTIPOvenschotel met gelakt piepkuiken en geroosterde groentenPastinaak-mascarpone-ijs met peertjes en hazelnootcrumbleRisotto met gerookte pastinaak, Bleu des Moines en spinazieolie
ARTISANAAL GEDISTILLEERD
DRANKEN uit andere tijden

In Seraing distilleert Pierre-Yves Smits in een garage een eersteklas gamma van artisanale sterkedrank. Een dronk naar het verleden, want deze getalenteerde vakman, nog geen dertig, verkiest kwaliteit boven de tirannie van de kwantiteit. Welkom in de wereld van Dr Clyde Spirits.

DE NUCHTERE ETER
Dagen zonder vlees
HET PLEKJE VAN …
Maaike Cafmeyer

Al van in haar studententijd komt Maaike Cafmeyer graag naar het natuurgebied de Bourgoyen-Ossemeersen in Gent. “Hier kom ik in vijf minuten tot rust.”

NARCISSEN OP HUN MOOIST
RODE LOPER NAAR DE LENTE

Sneeuwklokjes, tulpen, krokussen en sterhyacinten, met frisse kleuren luiden ze elk jaar de aanstormende lente in. Maar in deze royale tuin, die hoort bij een kwekerij, bloeien de narcissen het mooist van al. Met uitbundig groen, stralend wit, warm geel en gul oranje contrasteren ze vrolijk met het dorre winterbruin.

VOOR HOPPERS EN MAGRITTES
Meesterschap in verf

De Belgische firma Blockx maakt al sinds 1865 olie-, pastel- en aquarelverven voor kunstenaars. De grote constante in al die jaren: absolute topkwaliteit. Met die nooit aflatende ambitie wist Blockx de allergrootste meesters te overtuigen. Onder hen ook Salvador Dali en Fernand Khnopff.

LEKKER SPANNEND LOGEREN
EEN BEER AAN JE RAAM

Geen zin in een trip van dertien in een dozijn? Overnachten in een oude treinwagon, ontwaken met een beer aan je raam of slapen tussen het raderwerk van een eeuwenoude windmolen: benieuwd hoe dat voelt? Nest trok naar Landen, de grotten van Han en Horebeke en testte dat voor je uit.

VAKANTIE IN DE TREINNOG MEER ONGEWONE LOGEERPLEKKENGEWIEGD DOOR DE WIEKEN
HOFHINTS & TUINTIPS
Grote schoonmaak binnen de perken

Samen met de lente luidt maart ook de grote tuin-schoonmaak in. Die houd ik altijd beperkt. Liever lui dan moe? Niet in dit geval. Ik doe het voor het goede doel.

TUINTOPPER VAN DE MAAND DE GEWONE PAD
GROENE AGENDA
HEMELSE AARDBOLBEURZEN VOOR BUITENLUIVAN SCHAPEN EN WODKAFIETSLAND NEDERSAKSEN
COLUMN
Stuifmeel
VERKOOPADRESSEN
VERKOOPADRESSEN