Verschijning van: 26 januari 2018

Inhoud

Nest van 26/01/2018
WELKOM
Dat heet dan gelukkig zijn
PRIKBORD
PRIKBORD

GEïNSPIREERD DOOR EEN STIJL EEN TREND? EEN TECHNIEK OF EEN KLEUR? BRENGT STUDIO COFFEEKLATCH MAANDELIJKS PRODUCTEN BIJ ELKAAR DIE JE IN HUIS MOET HALEN.

Marina Bautier (°1980)DE NATUURLIJKE WERELD VAN MARINA BAUTIER

Kijk naar buiten en laat je inspireren door het beste wat de natuur biedt. Door natuurlijke materialen zoals linnen, klei en hout in huis te halen, zorg je voor een serene sfeer. De combinatie van aardetinten met ruwe en gladde texturen is mooi om naar te kijken en ook aangenaam om aan te voelen.

Charmante chaletstijlRUSTPUNTIN DE GENTSE BINNENSTADALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOGWin een cadeaubon t.w.v. 50 euroFastfood op zijn japansOm in te kaderen

ELKE MAAND ZETTEN WE BIJ NEST CREATIVITEIT IN DE KIJKER WAAR WE BLIJ VAN WORDEN.

AMBACHTELIJKUITGEKOOKTE LECTUURHARTVERWARMENDVEGANISTISCHZONDER PRIK OF SUIKERSTREELZACHTMET DANK AAN DE ETRUSKENDRIEPIKKEL3x WOONINSPIRATIEGEOMETRISCH MINIMALISMENAAIBOX OP HOGE POTENSPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND…FRIS LIJNENSPELBEELDEN EN VRAGENBAD & DESIGNMARKTLICHT IN DE SPOTSOUTSIDE INS1DEALTIJD EEUWIG JONG
THE ESSENTIALS
Tik Tak 2.0
DE WERELD VAN …
Jasmien Witvrouwen

Bakken humor heeft juwelenontwerpster Jasmien Witvrouwen. Haar eerste collecties Happy Pills en Hidden Messages zijn een schot in de roos dankzij haar no-nonsensestijl en rake quotes. Haar woning bulkt van de grappige details en is tiptop gedecoreerd. “Ik ben degoutant perfectionistisch.”

DE WERELD IN ÉÉN ATELIER
Sanam alaikum!

De Iraanse Sanam Khatibi wou valkenier worden, werd dierentemster in een wildpark, maar koos voor een leven als kunstenares. Haar atelierwoning in Brussel is een sensuele alibabagrot vol persoonlijke souvenirs en brutale kunst. Nest kreeg een privérondleiding.

HUIS MET DUIZENDEN-EEN LEVENS
Schatten uit verre landen

Het huis van kunstenaressen Sophie Collet en Ann Schoemans wemelt van de vondsten die ze van hun reizen meebrachten, persoonlijke creaties en gekoesterde voorwerpen. Een wereld apart, atypisch en verleidelijk.

ONDER DE LOEP
Saga Africa

Waar je ook kijkt in dit huis, overal valt je oog wel op het een of andere Afrikaans voorwerp dat Ann Schoemans van haar reizen heeft meegenomen. Een analyse van de Afrikaanse kunst met Didier Claes, die als antiquair al tweeëntwintig jaar gespecialiseerd is in klassieke kunst uit zwart Afrika.

LANDELIJK WONEN IN HARTJE AMSTERDAM
Staren naar de sterren

Het huis van Irene en haar gezin in Amsterdam is een combinatie van cocon en toevluchtsoord. Een oude parkeergarage transformeerde tot een open woonplek, met overal ramen. Een voordeel: je kunt vanuit je bed genieten van de sterrenhemel.

DOSSIER SLAAPKAMER
EEN DROOM VAN EEN NESTJean-François D’Or ONTWERPER LOUDORDESIGN STUDIONedda El-Asmar EDELSMID EN ONTWERPER VOOR O.A. HERMÈS EN MAGNITUDELine De Deurwaerder TEXTIELONTWERPSTER DORÉLIT
SLAAPBANKREVOLUTIE
Bed wordt platform

Een bed is het belangrijkste meubel in huis, vindt de Britse designer Tom Dixon. Voor Ikea ontwierp hij een flexibel meubel dat je kan aanpassen aan je wensen van het moment.

GROENTEN ALS BASIS
AardpeerTIPSIN DE RECEPTENFICHES
UIT DE MOESTUIN
Je eigen groenten zien groeien is zalig

Christine van Imschoot is een culinaire duizendpoot. Ze organiseert kookworkshops en foodshoppingtours, heeft een foodblog en schreef twee kookboeken. Ze gebruikt groenten uit haar moestuin, die ze bewerkt vanuit haar buikgevoel.

5 MOESTUINTIPS VAN CHRISTINEHOOFDGERECHT Puree van peterseliewortel en schorseneer met ravioli, out of the box-notenboter, haverwortel en chips van boerenkool
COMFORT FOOD
WEG MET DE WINTERBLUES

Warme knuffels op een bord: beter kan je de smaakbommen die we hier voorstellen, niet omschrijven. Genieten zonder de calorieën te tellen kan veel voldoening geven op winterse dagen. Met deze gerechten wordt de laatste koude trotseren een peulschil.

Mug-cake met pindakaas en gebakken banaanBroodje met Aziatische ‘pulled pork’
EEN ZONDE VOOR JE GEZONDHEID?
ZUIVEL zin en onzin

Van koemelk krijg je sterke botten, maar van kaas slibben je aders dicht. Paardenmelk verlaagt het risico op darmkanker, maar van fruityoghurt word je dik. Het imago van zuivel is op zijn minst verwarrend. Nest klaart het voor u uit.

MEER WETEN?
DOORDEWEEKS WORDT GASTRONOMISCH
ROMIG & voedzaam

Melk is al zo lang alomtegenwoordig in onze keuken dat we vaak vergeten wat voor een bijzondere smaakbom ze kan zijn. Met deze roomwitte, zachte vloeistof kan je veel meer kanten op dan je vermoedt. Nest toont je trucs uit de oude keukentradities.

MELKVOCABULARIUMIn DE RECEPTENFICHES
MELKSOMMELIER BAS DE GROOT
Ontdek het terroir van melk

Zeg nooit zomaar melk tegen melk. “Elke boer levert een uniek product en kan een eigen verhaal vertellen. Zonde dat dat niet gebeurt”, zegt Nederlander Bas de Groot. Zijn fascinatie voor de diversiteit van het product leverde hem enkele jaren geleden de titel ‘melksommelier’ op.

WAAR VIND JE HET?
DE NUCHTERE ETER
Smokey salad
WEG MET DE WINTERBLUES
Waaghalzen in de lentekou

Sommige planten kunnen gewoon niet wachten op de officiële start van de lente. Ze weerstaan vorst, sneeuw en donkere dagen om met hun bloemen uit te pakken. En dat is welkom, want de winter heeft nu lang genoeg geduurd.

DE INTERESSANTSTE VOORJAARSBLOEIERSDE EERSTE LENTEKLUSSEN
REIZEN IN 2018
Ontdekkingen wat verder weg

Reizen kan je het jaar door, de bestemmingen zijn ontelbaar. Maar wie geen zin heeft om zijn buurman ergens in de Ardèche tegen te komen, zal verder moeten zoeken. Zoals op onvermoede plekjes in Argentinië. Of in Roemenië, waar je jezelf kan verliezen en weer terugvinden in de grootse natuur. Het zijn maar enkele van de nieuwste tips voor 2018.

NOORSE ZOMER IN STORRØSTA COTTAGE
Drøømhus boven Oslo

Ver weg van de adembenemende fjorden en de bijbehorende cruiseschepen, in een ogenschijnlijk bescheidener stuk van Noorwegen, genoten we intens van een midweek in Alvdal. Het voordeel aan een Noorse reis: de natuur is overal overweldigend, al staat dat niet telkens in je reisgids.

TE BELEVEN IN DE BUURTVERVOER:
ZO MOOI, ZO BLOND, MAAR NIET ALLEEN
Zo mooi, zo blond, maar niet alleen

De grote, egale wanden van de ruime woonkamer zijn een spiegel van de ruime stal met veel daglicht die je door de ramen ziet. Het welzijn van de mensen weerspiegelt hier dat van de dieren. Dat klopt ook met het verhaal van Hendrik Verhaert en Ann Steenhuyse over hun boerderij.

HOFHINTS & TUINTIPS
Van de bloemetjes & de ‘mosbietjes’

In februari ontwaken de mosbietjes uit hun winterrust. Nog een paar weken en het is weer hommeles in de tuin.

VILLA BOTANICA Peterselievlier (Sambucus nigra var. laciniata)TUINTIPS MAAND FEBRUARI
GROENE AGENDA
KROKUSKRIEBELS IN MEISEONTDEKKEN IN SCHELDELANDSTERRENKIJKDAGEN VLAANDERENVLAAMSE LOGEERPLEKKENWINTER IN KALMTHOUTFLANDERS HORSE EXPOVAKANTIESALONFIETS- EN WANDELBEURS
VERKOOPADRESSEN
VERKOOPADRESSEN
NEST 131
VOORGERECHT AARDPEERSOEP MET KASTANJESHAPJE AARDPEERCHIPS MET BLAUWSCHIMMELKAASDIPHOOFDGERECHT SALADE VAN GELAKTE AARDPEER, APPELTJES, CIDER EN GEBAKKEN ZALMHOOFDGERECHT GEROOSTERDE AARDPEER MET KRUIDENBOTER, FETA EN LAMSGEHAKTBALLETJESONTBIJT PERFECTE HAVERMOUTPAP MET GEROOSTERDE KANEELPEERTJESHOOFDGERECHT RÖSTI VAN AARDPEREN MET GEPOCHEERD EI, AVOCADO EN ROGGEBROODBIJGERECHT GEZOUTEN MELKJAM (SNELLE VERSIE VAN DULCE DE LECHE)VOORGERECHT FORELDIP MET LABNEHBIJGERECHT GESTAMPTE AARDAPPELEN MET COTTAGE CHEESE, ZURE ROOM EN GEROOSTERDE LOOKLUNCH FLAMMKUCHEN MET LOOK EN SALIENAGERECHT PANNA COTTA MET CAMPARI-POMPELMOESTOPPINGHOOFDGERECHT KIP GEMARINEERD IN BOTERMELK MET MANDARIJN EN KARDEMOMLUNCH HOTDOG MET WITTE PENSLUNCH SALADE VAN KIP EN GEBRANDE PREINAGERECHT CAKE MET PASTINAAK, PETERSELIEWORTEL, AARDPEER, PEER EN LEMON CURD-GLAZUURVOORGERECHT SOEP MET POMPOEN, PALMKOOL, KIKKERERWTEN EN GEROOKTE MAKREEL MET PESTO VAN PALMKOOL
NEST NEWS
EEN GEBAAR VAN LIEFDESLAAP ALS EEN ROOSVOOR EEN HEERLIJKE KAASSCHOTELLUCHTZUIVERENDE VERFVAN KIMONO NAAR CANAPÉ