Verschijning van: 9 juni 2017

Inhoud

Nest van 09/06/2017
WELKOM
De deelbaarheid der dingen
PRIKBORD
Power Flower

Elke maand capteert Studio Woot Woot voor Nest de mood van de maand. Nog meer kleur vind je op www.wootay.com

Pretty in prints

Sprekende kleuren, pittige prints en een snuifje surrealisme kleuren de mode- en designscène.

HUT COUTURE SPEELPLEKHET JUNGLEHUISLICHT IN EEN DOOSJEMUSIC MAESTRO !Met stipSUPERBARANYPLACE, ANYTIMEHAVERMOUT HAPJEPOPSHOPKIPLEKKERLEKKERE TONYMMMACARONSBIO-BELGISCHSLOTTENTOONSTELLING MANUFACTURIES OF CARING SPACE-TIME 03/06-27/08MUSEUM DE REEDE VANAF 10/06Cultures - The World Arts Fair 07/06- 11/06Good Boy Bad Boy 24/06 - 24/09MUSEUM OF MOVING PRACTICE & HET WILDE DING 19/05 – 17/09/2017 & VANAF 19/05
DE TAFEL VAN VEERLE
Zomerduet
DE WERELD VAN …
helen b

Drie jaar geleden moest het avontuur van Helen Blanchaert nog beginnen. Nu liggen haar porselein en textiel met zwarte lijntekeningen al in meer dan honderd verkooppunten en is er ook ‘helen b en vrienden’. Dat is haar winkeltje in het centrum van Gent. Ze woont erboven, samen met haar man Peter en twee Stella’s.

MEEVALLER VAN LANGE ADEM
Niet te geloven, bijna honderd

Voor interieurarchitecte Elke Deceuninck en haar man werd het onmogelijke mogelijk toen ze een grote, charmante villa uit 1919 konden kopen van een weduwe zonder erfgenamen. Die verbouwen ze stapje voor stapje. Het vervallen zwembad van weleer is nu een zalige zwemvijver.

MOODBOARD
Natuurlijk zwemmen

Interieurarchitecte Elke Deceuninck en haar man kozen ervoor om het oude overwoekerde zwembad te vervangen door een natuurlijke zwemvijver. Strikt genomen is dat gewoon een vijver waarin je kan zwemmen. Maar in een echte biologische zwemvijver filteren de planten het water. Voor wie droomt van een eigen zwemvijver: zeven dingen die je vooraf moet weten.

CACTUSKOORTS

In 1972 ontwierpen de Italianen Drocco en Mello de ‘Cactus’, een kapstok in de vorm van een uit de kluiten gewassen cactus. Sindsdien is het ontwerp uitgegroeid tot een designicoon, dat vorig jaar, ter gelegendheid van de 50ste verjaardag van Gufram, door Paul Smith in een psychedelisch kleedje werd gestoken (limited edition). Vandaag is de cactus alomtegenwoordig, in alle mogelijke vormen en gedaantes.

BUXUS LOOKALIKES & CONETJES AFGETEKENDEEN NIEUWE JASSTOER IN GRIJS
GENIETEN IN DE STREEK VAN AMANDELEN EN OLIJVEN
Wonen tussen de krekels

Een bloemist uit Noord-Italië maakte van een bouwvallig huisje een heerlijk toevluchtsoord. Dat het op het platteland in Puglia ligt, bepaalt helemaal de sfeer en de kleur.

DOSSIER SLAAPKAMER
Van oud naaiatelier naar frisse babykamer

Marine en Jérôme Vanderschueren uit Itter wonnen de wedstrijd die Nest vorige zomer organiseerde in samenwerking met Camber, Levis en Quick-Step. Zo konden ze de kamer van de kleine Olivia een totaal andere look geven met frisse kleuren, een nieuwe vloer en op maat gemaakte meubels.

Snoeperige dromen & luchtkastelen

Een slaapkamer vraagt om rust. Maar in kinderkamers worden niet alleen lieflijke dromen gedroomd, er wordt ook gebouwd aan echte luchtkastelen. Hoe verzoen je die twee uitersten? Met veel pasteltinten, vintage objecten, enkele grappige accenten en zelfgemaakte spullen.

KIEZEN VOOR ZACHT EN WARM
LANG LEVE DE GRONDSTOFFENN
De bib als big business

Huren of lenen in plaats van kopen: het is ingeburgerd bij het gebruik van fietsen en auto’s. Maar het bibliotheekmodel breidt razendsnel uit. Wat je doet met een boek in de bibliotheek kan net zo goed met een brede waaier van objecten, van buggy’s tot mode: je leent het, en na jou vele anderen.

LENEN VOOR BEGINNERS
THE ESSENTIALS
Please Mister Postman

Waar vind je ze wanneer je ze nodig hebt? Originele brievenbussen, vrijstaand of voor aan de gevel. Voor pakketjes of ouderwetse brievenpost.

GROENTEN ALS BASIS
PrinsessenboontjesTIPSIn DE RECEPTENFICHES
IEDEREEN MIXOLOOG
KRUIDJE ROER-MIJ-NIET

Het shaken en stirren van lekkere brouwsels is de jongste jaren tot een ware kunstvorm verheven. Maar je hoeft geen gediplomeerd mixoloog te zijn om een puike cocktail uit je mouw te schudden. In deze vijf recepten zorgen kruiden en specerijen voor extra punch, waardoor de simpelste mix een geurige vedette wordt.

BASIL SMASHGEMBERCOCKTAIL MET CITROENGRASGIN-TONIC 2.0PISCO SOUR MET FRAMBOOS, ROOS EN KANEELRABARBER BELLINI MET KARDEMOMIN DE FICHES:
PICKNICK MADE EASY
LUNCHEN AL FRESCO

Geen betere manier om optimaal van het zonnigste seizoen te genieten, dan op zalig warme zomerdagen de vrije natuur in te trekken. We trokken met een goed gevulde picknickmand naar de bosrijke Ardennen en installeerden ons in de schaduw van de hoge bomen aan een idyllisch kabbelend beekje. Relaxter wordt het niet!

NIET VERGETEN22 ORIGINELE PICKNICKPLEKKENIn de fiches:
ZEG NOOIT BOSBES TEGEN EEN BLAUWE BES
BLUE VELVET

In de VS kan je langs kilometerslange plantages met blauwe bessen rijden. Bij ons zijn ze zeldzamer, maar in Meeuwen-Gruitrode staat er een. De teelt van deze bessen met hun zachte donslaagje is een boeiend verhaal dat Ruth en Frans geregeld aan bezoekers vertellen.

DE NUCHTERE ETER
Het mosterdbladcomplot
CRUISEN DOOR PUGLIA
In de hiel van de laars

Soms moet je van de geijkte paden durven afwijken. Dus laat Nest Firenze, Venetië en Toscane links liggen om Puglia te ontdekken, in het spoor van Justin Timberlake en Madonna. Het begin van een verslaving.

GETEST EN GOEDGEKEURDGOED OM TE WETEN
LA PETITE FABRIEK
De droomfabriek

La Petite Fabriek in Doornik heeft iets weg van een droomwereld naast de echte. Je valt van de ene verbazing in de andere bij het zien van zo veel creativiteit en bovendien blijkt het verhaal achter dit ‘open huis’ vol verrassingen te zitten. “Tal van mensen hebben ons geholpen, ook vluchtelingen”, zegt oprichtster Fien Dewaele.

SLAPEN IN EEN ROULOTTE
HET PLEKJE VAN…
Leo Bormans

Leo Bormans (62) schrijft boeken over geluk. Drie jaar geleden bedacht hij het project Hapspots, waarbij hij aan de inwoners van onder meer Hasselt vroeg welke plekken hen gelukkig maken. Een ervan is ook zijn lievelingsplek: de Abdij van Herkenrode.

OP Z’N PROVENÇAALS
De mooiste tuin van Vlaanderen

Een tuin die beelden van de Franse Rivièra oproept, een plek om te ontspannen en waar het goed leven én werken is. Hier cocoont Luc De Puysseleir samen met zijn gezin. Tijdens het weekend van Open Tuinen op 24 en 25 juni mag ook het grote publiek van de sfeer genieten.

ALTIJD ZOMER IN ZWERFGOED
“Buiten bezig zijn, dat werkt”

Een vogelverschrikker van blikjes, courgettes in een emmer en fietswielen als klimrek voor de erwtjes: de jongeren die in deze tuin even op adem mogen komen, geven hem zijn bijzondere look. “Alles kan in Zwerfgoed”, zegt stichter Pieter Baert.

WILSKRACHT EN LEVENSLUCHT
Klimmen om uit het dal te blijven

Een paar maanden nadat ik Klaas Willems heb geïnterviewd, stuurt hij me foto’s door. Een ploeg jongeren die een vulkaan beklimmen. Niet alledaags, maar op het eerste gezicht ook weer niet zo speciaal, al herkennen we wel tv-maker Bartel Van Riet op een foto. Maar het bijzonderste is wat je nièt ziet: de andere klimmers zijn mucoviscidosepatiënten.

STREEKZOEKTOCHT DOOR ZOMERGROEN
Toeren door Voeren

Landelijke Gilden organiseert jaarlijks een Streekzoektocht die je de mooiste plekjes van het Vlaamse platteland laat verkennen. Dit jaar trekt de tocht naar het meest oostelijke uithoekje van Vlaanderen: de Voerstreek. Ideaal voor een uiterst ontspannende uitstap, die nog een mooie prijs kan opleveren ook.

PRAKTISCH
GROENE AGENDA
VRRSSNG!PANDA’S IN THE NIGHTOOSTENDE BIJVOORBEELDBAKKEN IN BOKRIJKBOMEN IN PATRONENHAAST JE LANGZAAM IN BRETAGNEBLOEMENTIJD IN BRUSSELONTWOLLINGOPEN TUINENROZEN IN RIVIERENHOF
HOFHINTS & TUINTIPS
Driedubbel geconcentreerde cocktail

Een gemengd cultuurlandschap in het klein: beter kan ik mijn tuin niet omschrijven. Een miniatuurversie van het landschap waarin ik opgroeide.

DE EGELVoor een tuin vol leven
COLUMN
De bijenweduwen
VERKOOPADRESSEN
VERKOOPADRESSEN
RECEPTENFICHES
TARTAAR VAN BOONTJES MET GEROOKTE MAKREELBOONTJES MET TOMAAT, FETA EN HARISSAPAPILLOT VAN ZALM, BOONTJES EN KRUIDEN-MOSTERDOLIEBURRITOS MET QUINOAMISOKIP MET BOONTJES EN SESAMPLATBROODJES MET BONENHUMMUS, GROENE ASPERGES EN CRUMBLE VAN ARDENSE HAMKRUIDENOMELETJES MET RUCOLAFREGOLASALADE MET KNAPPERIGE BOERENKOOL EN DADELCHUTNEYBOSBESSEN-NECTARINETAARTICETEA MET MUNT EN AARDBEIPISCO SOUR MET FRAMBOOS, ROZENBLAADJES EN KANEELVERFRISSENDE GROENE GAZPACHOGIN TONIC 2.0BELLLINI MET RABARBER EN KARDEMOMGEMBERCOCKTAIL MET CITROENGRASBASIL SMASH