Verschijning van: 18 oktober 2017

Inhoud

Sport/Voetbalmagazine van 18/10/2017
INTRO
De grote bevrijding
INTERVIEW
‘Het is heftiger geweest dan ik ooit had verwacht’

Jarenlang stak het Nicolas Lombaerts dat de mensen in België niet zagen wat hij in Rusland met Zenit toonde. Dat wilde hij graag nog eens laten zien, maar voorlopig lukt dat bij KV Oostende niet zo goed.

‘Het grootste verschil met Rusland? Dat ik hier de dag van de match zelf nog thuis ben’
FOOT
HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BELGISCH VOETBAL
Yves Vanderhaeghe wil onbuigzaamheid kweken

Naar het beeld van zijn nieuwe coach hoopt AA Gent op voldoende verbetenheid, zodat play-off 1 alsnog in beeld komt.

Het beste uit een hele week Belgisch voetbalHeinderlecht Will Still: trainer én speler

Amper 25 jaar is Will Still, en al hoofdtrainer in 1B, bij Lierse.

Hugo Broos

Hugo Broos (65) heeft als trainer en als speler geweldig veel gewonnen. Vorige week verscheen zijn boek ‘Altijd weer winnen’.

KV Kortrijk zoekt een … hoofd rekrutering

Het is toch alweer onrustig in en rond het Guldensporenstadion.

Jordy Clasie krijgt tijd

Jordy Clasie krijgt alle tijd om in vorm te raken. Na Nieuwjaar zullen we iedereen nog nodig hebben, weten ze bij Club.

Hoe Leye Eupen op nieuwe wegen leidtNooit saai met Samy

Tien jaar geleden streek Maged Samy op het Lisp neer en redde de club van het faillissement. Maar een verjaardag om te vieren is het niet geworden.

Een prinselijke voetballer

Bij het afscheid van Pierre Hanon: een middenvelder die met zijn verfijning bij Anderlecht paste.

Plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

Plus Min
FOOT:HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BELGISCH VOETBAL
Eupen wil eindelijk thuisvoordeel voelen

Vanaf komend weekend zit de thuisaanhang in de grootste tribune van het Kehrwegstadion.

FOOT.HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BELGISCH VOETBAL
De Boeck: ‘Een trainer is geen tovenaar’

Glen De Boeck betreurt dat de trainer in België vaak de zwarte piet krijgt toegeschoven.

THOMAS MEUNIER
‘In het begin dacht ik: wat doe ik hier in godsnaam?’

Hij kwam onopvallend, op kousenvoeten, maar het duurde niet lang voor hij zijn stoute schoenen aantrok. Een terugblik op de Parijse opgang van Thomas Meunier.

SOFIANE HANNI
Het flegma van een halfgod

Geen publiek in België dat kritischer omgaat met zijn spelers dan Anderlecht. De laatste in een lange rij die geviseerd werd, is Sofiane Hanni. Vanwaar de hostiliteit van de fans tegenover hun aanvoerder?

Knokken voor Hanni
DAVY DE FAUW
‘Ik ben psycholoog geworden’

In Aalter groeide Davy De fauw beschermd op. De stap naar Rotterdam was een cultuurshock, maar nu hij alweer een tijd terug is in België ziet hij zijn carrière als één grote opleiding. ‘Observeren, analyseren, aanvoelen, anticiperen. Ik vind dat zo interessant.’

‘Ik wil geen concessies doen’
DE WERELDBAL
RootsSascha Kotysch

STVV

EMMANUEL DENNIS
De Nigeriaanse Neymar

Ook na de interlandbreak stoomt Club Brugge op volle kracht door de competitie. Een van de revelaties bij de autoritaire leider is Emmanuel Dennis, de 19-jarige Nigeriaanse spits.

Samen naar het WK met… Cyriel Dessers?
VRIJGESPEELD
Alexander Corryn

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

HANNES VAN DER BRUGGEN
‘Appreciatie krijgen is het mooiste wat er is’

Zaterdag speelt Hannes Van Der Bruggen (24) voor het eerst in zijn leven tegen AA Gent. Dat is de club waar hij vanaf zijn 11e werd opgeleid, waar hij op zijn 18e in het eerste elftal debuteerde, op zijn 19e aanvoerder werd, op zijn 21e de titel won en waar hij in januari vertrok naar KV Kortrijk. Welk gevoel roept die wedstrijd bij hem op? Een monoloog.

‘Soms waan ik mij coureur’
CLUBLIEFDE IS...
… een 2pk schenken voor de redding vijftien jaar geleden

Zanger Günther Neefs voelt een stevige verbondenheid met YR KV Mechelen. Het inschrijvingsbewijs van een Citroën op zijn naam betekende veel voor het voortbestaan van de club met stamnummer 25.

OH LEUVEN
Thai Power @ Den Dreef

Sinds juni dit jaar worden de beslissingen bij OH Leuven genomen door het Thaise King Power, tevens eigenaar van Leicester City – dat maakte de verrassende komst van de Engelse coach Nigel Pearson nog eens duidelijk. De Leuvense voetbalfan neemt voorlopig een afwachtende houding aan, maar binnen de club zijn ze alvast laaiend enthousiast.

OHL-coach Nigel Pearson: ‘Er is geen verborgen agenda’
FC COLIN
Tweets
COSMOS
HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BUITENLANDS VOETBAL
Duiventil FC Barcelona

Sportief gaat het de Catalaanse club voor de wind, maar achter de schermen is het een komen en gaan van mensen. En o ja, Messi heeft nog altijd niet bijgetekend.

Het beste uit een hele week buitenlands voetbalNiet super, Mario Topclub van onder het stof

Ooit won FC Magdeburg als enige DDR-club de Europabeker. Met een bekerduel tegen Dortmund haalt het nog eens de schijnwerpers, na decennia anonimiteit in derde en vierde klasse.

Uit de pers

Vorige week was het vrijdag de 13e. Naar aanleiding daarvan bracht France Football een artikel over bijgeloof in het voetbal.

Van migrant tot president van Liberia?

Oud-topspits en tegenwoordig senator George Weah blijkt vooral populair onder jonge werklozen die naar Europa willen.

Nog geen prinsen in Monaco

Hoe briljant ze in België ook waren, Tielemans en Meïté kunnen zich voorlopig niet doorzetten in Monaco.

SNAPSHOTS
Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter: via de sociale media en hun smartphone geven de vedetten een inkijkje in hun privéleven.
BENITO RAMAN
‘Ik heb weer plezier in voetbal’

Benito Raman is weer gelukkig. In Düsseldorf ziet hij het voetbal niet langer als werk waar hij zich snel vanaf wil maken. ‘Hier kennen ze Raman de voetballer, niet de jongen van buiten het voetbal. Beter kon ik niet hebben.’

‘De laatste twee jaar heb ik zelf verkloot’
HARRY KANE
Orkaan Kane

Harry Kane, de 24-jarige spits van Tottenham, raast door 2017. Het geheim voor zijn hoge productiviteit bevindt zich in... de keuken.

Efficiëntste speler in de PL in 2017
VITESSE ARNHEM
Generatie Z werd volwassen

Vitesse, donderdag tegenstander van Zulte Waregem in de Europa League, zit in dezelfde situatie als de West-Vlamingen: hoe de eer van het land hooghouden tegen opponenten die kwalitatief veel sterker zijn?

Airborne-wedstrijd
SPORT
HET BESTE UIT EEN HELE WEEK SPORT
Serena Williams: niet te stoppen

De grandslamteller staat op 23, maar Serena Williams wil nog binnen het jaar het record van Margaret Court (24 titels) in handen krijgen. De plannen van een 36-jarige mama.

Het beste uit een hele week sportZon, zand & Wout Vettel mag titeldromen opbergen

Nog vier races en dan is Lewis Hamilton voor de vierde keer wereldkampioen, al hoopt Sebastian Vettel nog altijd op een mirakel. Tegen beter weten in.

ECC-TOERNOOI ANTWERPEN
Diamonds are not forever

Deze week vindt voor de tweede maal op rij de European Open tennis plaats in Antwerpen, bijna 20 jaar nadat het doek viel over het glamoureuze ECC-toernooi. Bekend om zijn fonkelende diamanten racket – de prijs voor de drievoudige winnaar –, die met de jaren echter steeds doffer uitsloeg. Terugblik op een langzame doodsstrijd.

Opvolgers van het ECC (m/v)
FERRIED NACIRI
‘Ik moet geen totale controle hebben’

27 jaar was Ferried Naciri toen hij in januari aangesteld werd als hoofdcoach van Leuven Bears. De jonge Kempenaar wil Leuven, de club met het kleinste budget in onze liga, een identiteit geven. De basis van zijn verhaal: Next Play-filosofie. ‘Je moet altijd met de volgende stap in je hoofd zitten, niet met wat er misgelopen is.’

TOPFOOT
Topfoot Topfoot
DE LICHTING VAN 1996
Een verloren generatie?

Wanneer halen ‘wereldsterren’ als Musonda, Bakkali en Pereira nu eindelijk de selectie van de Rode Duivels? De uitzonderlijke generatie ’96, ooit bestempeld als ‘de mooiste ploeg ter wereld’, is serieus vertraging aan het oplopen. Is dat nog in te halen?

Jonge Duivels Toekomstige Duivels?

Wie zijn die wonderkinderen van de generatie ’96, welke carrièrekeuzes hebben ze gemaakt en welke strepen hebben ze verdiend sinds ze deel uitmaakten van ‘het beste jeugdteam ter wereld’?

ZIJLIJN
Eén jaar Martínez
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info