Verschijning van: 15 augustus 2018

Inhoud

Sport/Voetbalmagazine van 15/08/2018
INTRO
De nieuwe wereld
INTERVIEW
ZINHO GANO
‘Ik moet voelen dat ik belangrijk ben voor een trainer’

Zinho Gano (24) leek deze zomer op weg naar Standard, maar Philippe Clement snoepte hem af net voor de neus af van zijn voormalige leermeester. Bij KRC Genk moet Gano, ondanks een ‘mislukt’ avontuur bij Oostende toch goed voor 15 goals in de vorige campagne, de nieuwe aanvalsleider worden.

Mijn thuis is…
FOOT
HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BELGISCH VOETBAL
Union keert terug naar de bron

Na een verbanning van twee seizoenen speelt stamnummer 10 weer in het Joseph Marienstadion.

Foot digest Omcirkeld Iedereen wil terug naar 1A

KV Mechelen heeft zijn eerste matchen in 1B achter de rug. Opmerkelijk is het enthousiasme van de fans.

Cristian Benavente

De Peruviaanse dribbelkont van Sporting Charleroi slalomt tussen de vragen over zijn land, zijn club en zijn toekomst.

Is er een dokter in de zaal?

Opnieuw mist Lokeren zijn competitiestart, net wanneer het eindelijk komaf wil maken met de stempel ‘kleurloos’.

Een Belg in geel en zwart

Axel Witsel zet zijn carrière verder in het geel en zwart van Borussia Dortmund. Ooit droeg een andere Belg in de Bundesliga dezelfde kleuren. Zij het bij een andere club.

Transfercarrousel Plus / min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

PlusMin
THIBAUT COURTOIS
Het koninklijke huwelijk

Thibaut Courtois is ruim een halve eeuw na Fernand Goyvaerts de tweede Belg die het prestigieuze Madrileense Witte Huis mag betreden. Achtergronden bij een intergalactische transfer.

EINDELIJK ERKENNING?
TACTIEK
Standard en het haperende scorebord
CLUB BRUGGE
Een moeilijk geval

Vrijdag weet Wesley of zijn schorsing van zes weken wordt bevestigd, maar ondertussen gaat het leven op Club verder. Met een derde opeenvolgende zege. En met Jelle Vossen als diepste spits.

VRIJGESPEELD
Daan Heymans

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

AXEL WITSEL
Snelheidscontrole

In Duitsland, waar men een zwak heeft voor degenen die de ruimte domineren en stormenderhand veroveren, vindt Axel Witsel een gevaarlijk werkterrein. Zal zijn hoofd in staat zijn om de gebreken van zijn benen te compenseren?

EEN NIEUW RECORD
CLUBLIEFDE IS...
... Met je oom/voorzitter over voetbal praten

Louis Vervaeke (24), profwielrenner bij Sunweb-Giant, groeide op aan de voet van de Koppenberg nabij Oudenaarde, maar is supporter van… KV Kortrijk. Een vreemde combinatie, verklaard door een familieband, want KVK-voorzitter Joseph Allijns is zijn oom.

IVAN SANTINI
Geloven, bidden, werken en scoren

Zijn voetbalcarrière is een illustratie van de wetmatigheid dat niet talent de grootste voorspeller van succes is, maar wel hartstocht, doorzettings- en uithoudingsvermogen. Het verhaal van Ivan Santini, (29) de Kroatische spits die nu ook bij Anderlecht de verwachtingen overtreft.

IGOR PLASTUN
‘God zal me alleen helpen als ik ook mezelf help’

Als het louter van zijn professionele winnaarsmentaliteit afhangt, dan heeft KAA Gent met Igor Plastun (27) een topper in huis gehaald. Een kennismakingsgesprek met de Oekraïense verdediger. ‘Voetbal is mijn werk, mijn passie, mijn leven.’

‘Het héle team moet de leider zijn’
ANTHONY VAN LOO
‘ Die shock van 700 Volt wil ik niet meer meemaken’

Nadat op 11 mei in de wedstrijd KV Kortrijk-Moeskroen zijn inwendige defibrillator al voor de tweede keer in zijn carrière zijn leven had gered, zei hij dat het voor hem definitief gedaan was met voetballen. Maar zie: drie maanden en een hartoperatie later wil Anhony Van Loo (29) het toch nog eens proberen. Een monoloog.

‘Brandweerman of politieagent: dat sluit ik niet uit’
LOTHAR D’HONDT
‘Het leven is fouten maken’

Lothar D’Hondt promoveerde naar de Jupiler Pro League en is daarmee de jongste scheidsrechter ooit op het Belgische hoogste niveau. ‘Als zestienjarige floot ik wedstrijden van mijn leraren op de middelbare school.’

Vernoemd naar Lothar Matthäus
FC COLIN
Nieuwe trend
COSMOS
HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BUITENLANDS VOETBAL
Een vreemde vogel voor Chelsea

Wat moet Thibaut Courtois opgelucht zijn, eindelijk zit hij bij zijn droomclub Real Madrid. Dat heeft hij te danken aan een andere keeper, die eigenlijk meer geïnteresseerd is in zangvogels dan in voetbal: Kepa Arrizabalaga.

Cosmos digest Air Force Een nieuwe wind in Hamburg

25.000 abonnementen en 7000 nieuwe leden: Hamburger SV speelt voor het eerste in de tweede Bundesliga. En krijgt daar een nieuwe gezicht.

Uit de pers

In The Guardian vertelde Carl Ikeme, de Nigeriaanse ex-doelman van Wolverhampton Wanderers, openhartig over zijn gewonnen strijd tegen acute leukemie, die er echter wel voor zorgde dat hij eind juli vroegtijdig zijn profloopbaan beëindigde.

Transfers/uitslagen De gedroomde opvolger van David Silva

Manchester Citymanager Pep Guardiola acht Engels toptalent Phil Foden klaar voor de Premier League.

AJAX
Een zak geld kan tóch scoren

Ajax, vanavond tegenstander van Standard in de voorronde van de Champions League, wil het Bayern München van Nederland worden. Al 45 miljoen gaven de Amsterdammers deze zomer uit op de spelersmarkt. Een monopolie op de schaal is het streven. Hoe deden de Duitsers dat?

DIDIER DESCHAMPS
‘De drang om elkaar te helpen stuwde ons vooruit’

Afgelopen weekend herbegon ook in Frankrijk de competitie en viel het (voetbal)leven weer in zijn gewone plooi. Ook voor bondscoach Didier Deschamps die de voorbije maanden balanceerde tussen verachting en verering. Toch is er voor hem niets veranderd.

Nieuwe cyclus
SPORT
HET BESTE UIT EEN HELE WEEK SPORT
Loyale Bottas mag blijven

Valtteri Bottas (28) tekende een nieuwe overeenkomst bij Mercedes. Een streep door de rekening van Daniel Ricciardo, die van Red Bull naar Renault trekt.

Sport digest Gouden Emma ‘It giet oan’

Maarten van der Weijden: gevochten tegen leukemie, olympisch kampioen geworden en straks aan de start van de Elfstedentocht. In zwembroek.

HERMAN VANSPRINGEL
De eeuwige twijfelaar wordt 75

Herman Vanspringel viert vandaag, dinsdag 14 augustus, zijn 75e verjaardag. Of dat met een groot feest gebeurt? Het zou niet passen bij Vanspringel die tijdens zijn wielercarrière het liefst in de luwte toefde.

Drama
MICHAEL PHELPS
‘Door open te staan voor hulp, heb ik mijn leven gered’

Zijn vrouw vergelijkt hem met een ajuin: de laagjes zijn afgepeld, maar de kern is goed. Het nieuwe leven van Michael Phelps, na de successen en... zelfmoordgedachten.

TOPFOOT
Topfoot
VOETBAL NATIONAAL SPEELDAG 3 10-11-12 AUGUSTUS
Topfoot
DOCUMENT
House of the rising sun

Met de overname van STVV door het Japanse bedrijf DMM vorig jaar lijkt een trend ingezet, want ook Japanse voetballers vinden dezer dagen vlot hun weg naar het Belgische voetbal. Vanwaar die plotse romance?

Seven Samurai

In onze Jupiler Pro League zijn er momenteel zeven Japanse voetballers actief

SNAPSHOTS
Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter: via de sociale media en hun smartphone geven de vedetten een inkijkje in hun privéleven.
ZIJLIJN
Belgium on tour Razend tempo