Zoek in het uitgebreide archief van 1 november 2002 tot nu

Inhoud

Nest van 31/03/2017
 
WELKOM
Misplaatste nostalgie
PRIKBORD
CultMOEITELOOS SNOEIENNETELIGE TUINKWESTIEThink pinkEEN CULINAIRE WERELDSTADEEN ANDERE STIJLANTWERPEN PROEFT 28/04 - 01/05‘POWER OF MATERIALS’ 18/02 – 28/05KAIROS CASTLE 01/04 – 18/06THE WORLD OF STEVE MCCURRY 04/03 – 25/06ART BRUSSELS 21/04 – 23/04MSK NEEDS YOU NOG TOT 14/5
DE TAFEL VAN VEERLE
De haas en het ei
DE WERELD VAN …
Jaswig

De publieksprijs van de Henry van de Velde Awards ging dit jaar naar de standing desk van Jaswig, dat is het bedrijf van zes goeie vrienden. Een van hen is John-Morgan Galeyn, hij komt elke dag thuis in een Gents begijnhuisje waar zijn vriendin Jeanne zich uitleeft met brocante en Marokkaanse spullen.

RAL 9010 IS ALTIJD SCHOON
MIX, MATCH & SWITCH

Van spullen die netjes bij elkaar passen krijgt ze de kriebels en op veilig spelen is niet aan haar besteed. Judith – ‘Dietemiet’ voor de vrienden en bloglezers – verkiest een mix & match van stijlen en lapt traditionele interieurregels elegant aan haar laars.

GLOEDNIEUW IN VILVOORDE: BAZAAR TREND LAB
MOODBOARD
SPIEGELTJE, SPIEGELTJE
ANTIEK-ARTISTIEK MECHELS HERENHUIS
Eclectisch allegaartje

Antiek hoeft niet saai of stoffig te zijn. Kijk maar naar de eclectische woning van kunstenares Kaat Van Doren en haar man Johan Van Dyck: kunstenaar, antiquair én smaakmaker voor internationale decorateurs.

DE KLEUREN VAN DE ILLUSTRATRICE
Fel getint is warm bemind

In het voormalige huis van een Gentse kolenhandelaar wonen en werken illustratrice Eva Mouton en kunstenaar Bert De Geyter, haar vriend en regelmatig figurant in haar getekende columns. Zij koos de citroengele muren, hij de roze en de gouden.

Wie is Eva Mouton?De favoriete designadresjes van Eva en BertLike
BINNENMEUBELS DOEN HET BUITEN
Genieten zonder weerslimieten

Outdoormeubels die ook binnenskamers niet zouden misstaan: het is geen nieuwe trend, maar het wordt steeds populairder. Ooit lag de tuin er in het winterse komkommerseizoen mistroostig en platgeregend bij. Nu wil iedereen er het hele jaar door actief in zijn en van de sfeer genieten.

365 dagenOutdoor met indoor looksBelgitudeGEEF ONS EEN BOOM
DESIGNOBJECTEN IN BETON
Flinterdun en ijzersterk

Twee bouwkundig ingenieurs konden na hun studies niet genoeg krijgen van beton. Ze experimenteerden jarenlang tot ze een unieke mix konden samenstellen: sterk en licht. Ondertussen komen er interieurobjecten en meubels op de markt, gemaakt met hun materiaal.

GROENE VINGERS VOOR IEDEREEN
De kamerjungle die bij je past

Enkele jaren geleden waren we nog dik tevreden met enkele orchideeën op de vensterbank of een grote palm in de hoek van het salon. Nu dromen we van onze eigen urban jungle en ‘plantstagrammen’ we erop los. Maar niet iedereen is gezegend met groene vingers. Interieurvormgeefster Mieke De Maeyer geeft advies op maat van elk type plantenliefhebber.

De favorieten van Jan:De favorieten van Warre:Tip :De favorieten van Sibylle:Tips :ADVIES OP MAATTips :Tips :
ZELF MAKEN
Knuffelzachte cactussen

Cactussen en vetplanten zijn weer helemaal in. Maken levende exemplaren bij jou geen kans? Deze handgemaakte versies hoef je nooit water te geven!

Tip:MET VERF EN KEIEN
THE ESSENTIALS
Voeten vegen!
GROENTEN ALS BASIS
WORTELENTIPSIN DE RECEPTENFICHES
AVOCADO: OVAAL BUITENBEENTJE
Boterzacht gezond

Avocado’s zijn hot. Met hun gezonde vetten, vezels en vitaminen worden ze wel eens superfoods genoemd, maar vooral hun lekkere smaak en rijke textuur zijn een onweerstaanbare bonus.

In de fiches:
GOED VOOR ZOUT EN ZOET
DE ZOMER VAN HET EI

Klein maar fijn: eieren zijn een hit-ingrediënt geworden in magazines, op foodblogs en op de menukaarten van trendy restaurants wereldwijd. Geen wonder: ze zijn goedkoop, subtiel van smaak en je kunt ze verwerken in ontelbare heerlijke bereidingen.

Traditionele eiersaladesandwichesKOOKTIJDEN VOOR HET PERFECTE EITJEHuevos rancherosWEETJE
KONIJNEN KWEKEN 2.0
Met zachtere hand

In Minderhout houdt Yves De Bie konijnen. Zijn manier van kweken vraagt extra aandacht en investering. Het vlees is dus iets duurder. “Jammer dat de consument dat niet altijd waardeert en nog te vaak gaat voor het goedkopere, ingevoerde product.”

GOED VOOR HART EN BLOEDVATEN
DE NUCHTERE ETER
De zen van karamel
HET PLEKJE VAN…
Pieter Embrechts

Acteur en muzikant Pieter Embrechts zoekt graag de rust op van het Antwerpse park Rivierenhof. “Als ik zie hoeveel deugd het doet om in de natuur te zijn, dan besef ik dat het iets is dat ik mis.”

GOED BESCHERMD IN SCHEPDAAL
De truc met de stolp

Begin juni, op een moment dat andere tuinen nog aarzelden, bezochten we de moestuin van Marc in Schepdaal. Om vast te stellen dat die al volop het beste van zichzelf gaf. Het geheim? Een grote zorgzaamheid, en ingenieuze middelen om de groenten te beschermen tegen koude en andere belagers.

9 vragen aan marcCompost in drie stappenMme Zsazsa
AFVAL KRIJGT EEN ANDER LEVEN
De kwestie van de melkfles

Afval bestaat niet meer, anno 2017. Meer dan ooit zijn er mogelijkheden om afval gericht af te danken of te vermijden, om te recycleren en te hergebruiken. Maar wat doe ik met mijn lege melkfles?

AFVAL GOOI JE NIET MEER WEG
DE IERSE WESTKUST OP Z’N BEST
Zichten, zalm en zilte zeelucht

De Wild Atlantic Way slingert langs meer dan 2500 kilometer ongetemde West-Ierse kustlijn. Nest proefde van de lekkerste, stilste en mooiste streek van het land. Een topbestemming door de combinatie van de troeven van de bodem, de ambachtelijke bereidingstradities en de vernieuwende culinaire paden.

BELEEF HET OOK ZELF:
500STE VERJAARDAG VAN REMBERT DODOENS
Een rage uit 1554

Een plantenhandleiding was ooit het meest vertaalde Nederlandse boek ter wereld. De tekst is vandaag volkomen achterhaald, maar het tegendeel is waar voor de prachtige tekeningen.

LAAT HET SCHATTEN!
HOFHINTS & TUINTIPS
Langs het tuinpad van mijn vader

Een moestuin vergt veel werk. Twee moestuinen vergen heel veel werk. Vorig jaar heb ik dat aan den lijve ondervonden. Maar ik weet het nu wel zeker: de ene moestuin is de andere niet.

HET ORANJETIPJE
GROENE AGENDA
BOEBOEKSRUGZAKTip van de redactiePLANTENDAGEN

Het voorjaar is het ideale moment om je tuin een nieuwe boost te geven. Op deze plantendagen vind je gegarandeerd inspiratie.

COLUMN
Warmte
VERKOOPADRESSEN
VERKOOPADRESSEN
RECEPTENFICHES
GEMARINEERDE KOOLVIS MET WORTELDIPWORTELSOEP MET GEROOKTE EENDENBORST EN PISTACHENOOTJESWORTELBRIOCHE MET PECORINOSCHAAFSEL EN VIJGENCHUTNEYLAMSKROON MET SAFFRAANKRIELTJES EN WORTELEN MET MOSTERDROOMSAUSTRADITIONELE EIERSALADESANDWICHESWORTEL-RUMTRUFFELSSPAGHETTI, GROENE GROENTEN EN GEPOCHEERDE EIERENSALADE MET NIEUWE AARDAPPELENGROENE SHAKSHOUKAFRISSE TABOULEH-SALADE VAN BLOEMKOOL MET AVOCADO EN ASPERGESKOUDE SOEP VAN AVOCADO EN KOKOSWATERLAAGJESCAKE MET MERINGUETOAST MET AVOCADO EN GEMARINEERDE ZALMLAUWWARME SALADE MET KIP, MAIS EN AVOCADO’STAARTJE VAN AVOCADO EN LIMOENSTRACCIATELLA-IJS MET AVOCADO