Zoek in het uitgebreide archief van 1 november 2002 tot nu

Inhoud

Nest van 17/11/2017
 
WELKOM
Alien
PRIKBORD
Golden autumn

Elke maand capteert Studio Woot Woot voor Nest de mood van de maand. Nog meer kleur vind je op www.wootay.com

ZUURDESEM EN GROENTEN VAN OP HET DAKHERFST IN HET GLASFRIS GELEVERDUITGEKOOKTE LECTUURWinterwitHET VLOTECCE HOMOBAZAR MAGIEK & DE DAG VAN DE AMBACHTENFROM BELGIUM WITH LIGHTKAST + VAASFRIS + UNIEKRELAXED + TIJDLOOSJONG + DYNAMISCHWIN EEN VERSIERDE KERSTBOOM VAN FERM LIVING T.W.V. 400 EURO
DE TAFEL VAN VEERLE
TAFEL VOOR ÉÉN

ACTRICE VEERLE DOBBELAERE HOUDT VAN GASTEN ONTVANGEN EN GEZELLIG SAMEN ETEN. VOOR NEST DEKT ZE ELKE MAAND DE TAFEL.

THE ESSENTIALS
Papier hier!

Waar vind je ze als je ze nodig hebt? Toiletrolhouders. De discussie over de manier van ophangen laten we aan jou en je huisgenoten over.

DE WERELD VAN …
La Femme Garniture

Sabine Van Acker had een late roeping, maar wel een met instant succes. Haar handtassen, sjaals en plaids liggen in de mooiste boetiekjes van het land. Je herkent ze aan de bijzondere kleurencombinaties en grafische patronen. Ook in haar woning laat ze haar creativiteit de vrije loop. “Waar ik kan, maak ik composities van kleurrijke spullen.”

BESCHERMD LANDHUIS IN MEERLAAR
Chez les belges

Hoeveel heb je over voor je droomhuis? Veel, als je het vraagt aan Katrien Masschalck. De eigenares van webwinkel les belges wilde graag in het Antwerpse blijven, maar dit historische herenhuis lokte haar met haar gezin naar de Kempen. Na tien jaar verbouwen is het nog altijd niet klaar. Maar geen spijt te bespeuren.

ONDER DE LOEP
Grote sier aan het plafond

Oude huizen zoals dat van Katrien Masschalck hebben vaak hoge plafonds met mooie sierlijsten, die bijdragen tot een elegante sfeer.

Mortex

Met waterdichte glanspleisters geef je de badkamer een landelijk en toch hedendaags uitzicht. Veerle koos voor Mortex. En neen, dat is geen tadelakt. Wat is het verschil? En wat zijn de voor- en nadelen?

Tadelakt
APPARTEMENT VOL RAFFINEMENT IN GENT
Persoonlijk & geraffineerd

Monsieur Maison ontwerpt kleding voor thuis en textielaccessoires voor de woning. Maar hoe woont hij zelf? Nest ging op bezoek in zijn Gentse appartement en ontdekte een behaaglijke cocon met bijzonder textiel in de hoofdrol.

DE FAVORIETE ADRESJES VAN EMMANUEL DEMUYNCK
MOODBOARD
Vazen die verbazen

Sommige vazen heben eigenlijk geen ruiker nodig, ze zijn mooi van zichzelf. Zet ze in een groepje bij elkaar en je hebt een geweldige blikvanger.

SPEELS DESIGN

Mooie kindermeubelen strelen het oog van de volwassenen.

STILETTO’S UIT, SPORTSCHOENEN AAN
Californische droom onder de kerktoren

"Dit huis is mijn anker." Vlak bij haar geboortedorp komt modejournaliste Veerle Windels telkens weer thuis van haar vele reizen. Bij haar twee tienerzonen, haar boeken, haar muziek en haar tuin.

VAN GLASBLAZEN TOT 3D-PRINTS
Leven tussen glas & goud

Soms valt een puzzel perfect in elkaar. Zoals bij Elisabeth Leenknegt, die vijftien jaar geleden startte met het juwelenmerk Elisa Lee. Alles klopt: wonen, werken en zijn, het loopt organisch in elkaar in haar woon- en werkplek in Ronse.

WINTERWARME PLAID
Patchwork van oude truien

Soms is het tijd om een oude trui te vervangen door een nieuwe. Maar gooi hem niet zomaar weg! Als hij nog verkoopbaar is, kan je hem naar de Kringwinkel brengen - maar ook daar is er kans dat jouw ooit gekoesterde warme vriend alsnog in een container belandt. Daarom dit idee: ontwerp zelf van oude truien een grafische blikvanger voor lange winteravonden.

WAT HEB JE NODIG?TIPWEETJE
DOMOTICA 2.0
Mijn huis, mijn digitaal kasteel

Hoe we een halve eeuw geleden naar domotica keken, zie je in de toen populaire animatieserie ‘The Jetsons’: robot Rosey die met een schortje om huishoudelijke taken deed zoals stofzuigen, koken en afwassen. De technologie heeft ons een andere weg op gestuurd: die van de automatische stofzuiger en grasmaaier, intelligente fornuizen en koelkasten enzovoort. Pas nu, een halve eeuw later, maakt de humanoïde robot voorzichtig zijn intrede in huis.

WELCOME TO THE MACHINE"DOMOTICA IS NIET WAARDEVRIJ”
GROENTEN ALS BASIS
SCHORSENERENTIPSRECEPTENBisque van garnalen en schorsenerenTIPLauwe salade van schorseneren, zeekraal en gerookte maatjesWok met schorseneren, witte pens en morieltjesLamsfilet met schorseneren-crème en -chipsTIPTaartje van schorseneren, krab en kerrieTIP
WILD GESNOEIDE KERST
Geuren dubbelspel

Ziehier een aanstekelijke combinatie: aromatische gerechten en welriekende bloemen. Vergeet de klassieke spar en tafelstukken, bloemen en in het wild gesnoeide takken versieren de feesttafel. Het resultaat: vederlichte, feestelijke recepten onder een hemel van bloemen en wintergroen.

WILD GESNOEIDE KERS
Homemade gravad lax met komkommersaladeGeroosterde pastinaaksoep met spek en gremolataLamskoteletjes met doperwtenrisottoPerencake met kardemon en boterkaramel
UIT EEN STUK
Een PLAKJE zoete ZONDE

Een snee zoet bij de afternoon tea, als dessert of als extra in de lunchbox? Slices van zoete koek, al dan niet gebakken, zijn hartverwarmers, zeker in kille dagen.

Chocolade-en-pinda-slicesSlices van passievruchten en sinaasappelKaramel-slicesGember-slices met hazelnotenCitroen-slices
DE NUCHTERE ETER
Vegan, een zachtgekookt eitje
HET PLEKJE VAN…
Girls in Hawaii

Vier jaar na ‘Everest’ liet de Belgische groep Girls in Hawaii in september een nieuwe schijf op de wereld los: ‘Nocturne’. Het Brusselse duo Antoine Wielemans en Lionel Vancauwenberghe heeft zich altijd al door de natuur laten inspireren. Een ontmoeting in het Woluwepark is dus niet meer dan logisch.

DE SUSSEXSE PRAIRIE
ZELFS BIZONS HOREN ERBIJ

Pauline en Paul McBride weten het zeker: de winter hoeft niet onder te doen voor de zomer. Dat zien ze in hun zelfontworpen Sussex Prairie Garden in de buurt van Henfield, die de prairie van de VS naar Engeland haalt, maar dan in een versie vol bloemen.

BLIKVANGERS IN SUSSEX PRAIRIE GARDENVERREKTE BREXIT
HET FAVORIETE TUINORNAMENT
Versier plezier

Zo klassiek als de term klinkt, zo divers en verrassend zijn de toepassingen. We vroegen vier creatieve mensen naar hun favoriete tuinornament en hun bijbehorend verhaal.

PLANTEN IN COSMETICA
Kloppen de beloften?

Huidverzorging op basis van planten vind je zowel in de biowinkel als in de luxeparfumerie. Maar hoe natuurlijk zijn die crèmes eigenlijk? En waarom zou je ze gebruiken?

INSPIRATIE VOOR HOMEMADE CRÈMESMET GROENE LABELS ZIT JE SAFE
ARCTISCH AVONTUUR
Zonder KOU boven de POOLCIRKEL

Moet je een doorgewinterd poolreiziger zijn om je vakkundig met sledehonden door een bevroren landschap te bewegen? Of om in de openlucht te overnachten bij 24 graden onder nul? Nee, dus. Welkom op de Fjällräven Polar.

EEN ZWEED DIE VAN WANTEN WIST
GROENE AGENDA
3X BUITENBOEKENBLOEMENMOMENTLOKAAS VOOR HENGELAARSUILEN KIJKENVROLIJKE NOOT
HOFHINTS & TUINTIPS
Help de dieren in je tuin de winter door

Mensen zijn mijn lievelingsdieren. Ik ben een echte mensenmens. Een leven zonder mensen? Dat zou voor mij de hel zijn. Misschien wel de mooiste en meest merkwaardige eigenschap van de mens is dat hij ook een hart voor andere dieren heeft.

TuintipDE GROENE SCHILDWANTS
COLUMN
De steek
VERKOOPADRESSEN
VERKOOPADRESSEN