Zoek in het uitgebreide archief van 1 november 2002 tot nu

Inhoud

Nest van 27/04/2018
 
WELKOM
M/V met interieurtalent
PRIKBORD
Bauhaus forever

Kleurblokken, industriële materialen en een boeiend lijnenspel. Na bijna honderd jaar is de Bauhaus-stijl nog altijd even populair. De functionele, strakke, industriële en rationele vormgeving die aan de oorsprong lag van het modernisme, is tegenwoordig weer hip en favoriet in het interieur. Geen wonder dat de honderdste verjaardag van het Bauhaus volgend jaar uitgebreid gevierd wordt.

Bauhaus (1919-1933)EEN ZWALUW IN DE LUCHTTROPIC CHICLOLLIPOP ON THE BEACHBRUTALE GEITJESBALSAMICO-BOMUITGEKOOKTE LECTUURVIVA ROMA NOG TOT 26/08FASHIONED FROM NATURENAUSICAA Vanaf 19/05BRINGING EARTH TO A SINKING ISLAND 26/05-25/11AT HOME, COLLECTIEF BOUWEN EN WONENHIDE & SEEK Nog tot 30/09BELOFTE VAN EEN GELAAT Nog tot 15/07
ADRESSEN
RARITEITENKABINET100 % GLUTENVRIJJE EIGEN URBAN JUNGLEIN DE HOEK
DE WERELD VAN …
Studio Kroes

Als je Jana Rymen voor het eerst ziet, weet je meteen waarom ze haar bedrijfje ‘Studio Kroes’ heeft genoemd. Haar dichte krullen zijn een handelsmerk, net als haar stylingtalent dat ze loslaat op interieurs, tafels, voeding, feesten en natuurlijk ook haar eigen appartement in Antwerpen.

WEER THUIS IN HET OUDERLIJK HUIS
No place like home 2.0

Amper enkele jaren nadat ze het ouderlijke nest verliet, keerde Isabel er terug met haar gezin. Met verf met lichte tinten en hedendaagse meubels stoomden zij en haar man Walter de jarentachtigwoning klaar voor een nieuw hoofdstuk.

ONDER DE LOEP
Steengoede inspiratieVloer in marmer? Goed idee!

Haar ouders kozen destijds voor een vloer in carraramarmer en zelf is Isabel ook fan. Natuursteen is helemaal terug maar krijgt concurrentie van imitaties. Laurence Roelens van Beltrami maakt ons wegwijs.

Interessante adressen:Een vleugje nostalgie

In vele Belgische huishoudens wordt - net als bij Klara en Wim - het Boch-servies gekoesterd. Bij ouderen roept het herinneringen op aan vervlogen tijden, maar ook jongeren vallen voor de charme van het mooie vaatwerk en er wordt druk verzameld. Een kleine historiek.

Zwemvijver met vissencompartiment

De hybride zwemvijver van Katrien en Paul ziet eruit als een vijver maar heeft het comfort en het onderhoudsgemak van een zwembad.

HET MOET KLOPPEN, HET MOET PASSEN EN IK MOET ER GEK OP ZIJN
"Het moet kloppen, het moet passen en ik moet er gek op zijn"

Bewust consumeren hoeft niet saai te zijn. Siem Devos bewijst wat we eigenlijk allemaal weten: als je minder maar bewuster koopt, geniet je langer en intenser.

MOODBOARD
SPEELKWARTIERDE FAVORIETE ADRESJES VAN SIEM DEVOSBENODIGDHEDEN:Z(w)evende kolibrie

Eva Verbruggen bedenkt en ontwerpt diy-ideeën voor Veritas. Zoals deze kolibrie, die verrassend genoeg niet op stof maar op een metalen zeef is geborduurd.

HANDWERKATELIER IN EEN OUDE OPSLAGPLAATS
Bont & WIT, licht & RUST

Wie een workshop volgt bij Eva Verbruggen, komt ontspannen weer buiten. Dat heeft vast ook te maken met haar aangename atelier. Dat baadt in het licht, zoals de rest van de woning. Het is heerlijk inspirerend ingericht met bijzondere vondsten en eigen creaties.

GERENOVEERD BURGERHUIS IN LEUVEN
Eigen wereld in tere tinten

Het was voor de liefde dat de Limburgse Klara De Wilde naar Leuven verhuisde. En behalve op Wim werd ze ook verliefd op deze fris gerenoveerde woning annex buitenkamer.

VOOR TUIN EN TERRAS
OOST, west, BUITEN BEST

Lente! Hoog tijd dus om het tuinmeubilair onder het stof vandaan te halen, te checken en indien nodig te vervangen. Nest trok op onderzoek uit en stelde enkele mooie setjes samen met zomerproof meubilair en accessoires.

THE ESSENTIALS
Pimped out, chromed out
GROENTEN ALS BASIS
RADIJZENTIPSRECEPTENHammetje en radijsjes met honing in de oven 60' / *Geroosterde radijzen op cottagecheese met citroen en maanzaadTIPTIPRadijs in karamel en met sesamzaadSpring rolls met scampi’s en radijsjesTIPSalade van witte bonen, radijzen en pesto van radijsblad
GERECHTEN MET EEN NOORDELIJKE TOETS
Pittige vikingbrunchSmørrebrød met fishsticks van roodbaars, groene asperges en krulandijvieKarnemelkscones met rabarberyoghurtRabarberdrankjeTIPSalade van champignons, aardappels en erwten
DE NUCHTERE ETER
De juiste zus
UIT DE MOESTUIN
Koesteren wat ons voedt

Na 17 jaar in de groothandel, een zijsprong naar het kweken van lieveheersbeestjes en enkele andere jobs zoals die van zelfstandig animatrice, wijdt Patricia Detaille zichzelf vandaag aan het delen van haar kennis en kunde rond een motto: verander de wereld, begin in je keuken.

Omelet met groene blaadjes en noten5 TIPS VAN PATRICIA
OASE IN OEDELEM
Paradijs tot in de puntjes

Toon me je tuin en ik vertel je wie je bent. Bij Katrien De Schuyter zien we volop kleur, en een grote gedrevenheid om van de tuin een persoonlijk paradijs te maken. Een hele klus, want wat begon als een perceeltje van 600 m2 groeide uit tot een park van 6000 m2.

TEST: DE FIETS (X3) DIE ALLES KAN
Wild in de modder en braaf in de stad

Een nieuwe trend komt overgewaaid uit de VS: bikepacking is backpacking met de fiets. Je rijdt meerdere dagen offroad en kampeert onderweg. Welke fietsen kunnen dat aan en zijn ook nog eens geschikt voor de woon-werktrip door de stad?

WAT HEB JE NODIG VOOR BIKEPACKING?EEN FIETS KOPEN DOE JE ZO
ECOBEWUSTE JEUGD BOUWT AAN DE TOEKOMST
THÉO RAEVENS (17), wil later aan permacultuur doen

Ze zijn nog geen dertig maar legden elk al wel een mooie eigen weg af. En ze hebben iets gemeen: ze zetten zich actief in voor een groenere en betere wereld. Nest schetst het portret van vier gedreven milieubewuste jongeren die ervoor (willen) zorgen dat er ook echt iets verandert.

ALISSON DUPREZ (29) EN PAULINE TALBOT (28), medeoprichtsters van de vereniging Zero Waste BelgiumARNO GEUNES (25), bouwt kleine huisjesPIETER DE VOCHT (24), man with a plan
NAAR BUITEN
Antiek c’est chic

Een van de leukere dingen in het leven: in Zuid-Frankrijk rondsnuffelen tussen antiek en brocante. Nest trok een weekendje naar Avignon, L’lsle-sur-la-Sorgue en de Luberon, en kwam blut maar geïnspireerd terug.

INFO
WANDELBAAR MECHELEN
Mechelen swingt

“Hier is ongelofelijk veel veranderd.” Dat moet zowat de meest gehoorde omschrijving van Mechelen zijn. Ook Koen Leemans, curator van het Cultuurcentrum, bleef hier hangen in plaats van naar New York, Shanghai of Londen te trekken. Hij leidt ons langs zijn favoriete Mechelse plekken.

FAVORIETE ADRESJES VAN KOEN LEEMANS:AANRADERS NET BUITEN DE RING:
AGENDA MECHELEN
DE (HER)OPENING VAN MUSEUM HOF VAN BUSLEYDENVAREN OP HET MECHELS WATER3 ZONDAGEN IN MECHELEN
HOFHINTS & TUINTIPS
Leve het water!

Van een uitgestrekt landschapspark tot een piepkleine stadstuin: water brengt altijd leven in de brouwerij.

VILLA BOTANICA Echte kamille (Matricaria chamomilla)
TUINTIPS MAAND MEI
TUINTIPS MAAND MEI
COLUMN
Bijna onverwoestbare planten: perfect voor de nieuwe generaties
GROENE AGENDA
NOG MEER FIETSEN IN SCHELDELANDBIJENFEEST IN MEISENIET VOOR COUREURSVERBORGEN RIJKDOMDE TUINDAGEN VAN BEERVELDEBUITENBEURZEN
NEST NEWS
EEN WARME SFEER DANKZIJ HOUTSTOER EN TOCH UITNODIGENDMODULAIRE KOPPELBANKBRUSSEL EN GENT VERWELKOMEN BELEVINGSSTOREELEGANT MAATWERK
VERKOOPADRESSEN
VERKOOPADRESSEN