Zoek in het uitgebreide archief van 23 april 2003 tot nu

Inhoud

Plusmagazine van 20/04/2017
 
EDITORIAAL
Mag je alles tonen?
MENSEN – OPENHARTIG
Schrijven helpt mij er bovenop

Pierre Aspeslag, alias misdaadauteur Pieter Aspe, is begonnen aan zijn 40ste en allerlaatste verhaal over commissaris Van In. Wij zochten hem op in Blankenberge.

TIJDLIJN
MENSEN - ZO BEN IK
Robert Bogaerts schrijft Italiaanse gedichtenIls Van Den Weygaert doet aan skydivenMieke Vanderhaeghen experimenteert met kruiden
MENSEN - LEZERSFORUM
Beste lezer,Eindelijk ontdekt dat ik hoogsensitief benVerpakking voor seniorenLeren leven met HSP
MENSEN – VRAAG VAN DE MAAND
ComplexVerschil te grootNiet logischHoger startloonMeer evaluatieGEEF JOUW MENING
SAMENLEVING – PSYCHOLOGIE
Leeg nest, nieuwe kansen

Vroeg of laat krijgen alle ouders ermee te maken: het lege nest. Je kinderen verlaten het huis en jij blijft achter met een leegte en een partner die je misschien wat uit het oog verloren bent. Maar de levensfase biedt vooral ook nieuwe kansen.

“We moeten onze rollen herschikken”
SAMENLEVING – FOCUS
50 + en je werk beu!

Heb je op maandagochtend altijd lood in je schoenen? En ervaar je elke vrijdag als een ware bevrijding? Geen nood, je kan proberen anders tegen je werk aan te kijken en er opnieuw plezier aan beleven!

Krom is het nieuwe recht

Krom, misvormd, lelijk. Groenten en fruit die cosmetisch buiten de lijntjes kleuren kregen tot voor kort een enkeltje richting diervoeder of afvalberg. Vandaag duiken almaar meer initiatieven op om deze smakelijke lelijkerds te redden en minder voedsel te verspillen.

Al eens gedacht aan…Ga zelf aan de slag
SAMENLEVING - NOTA BENE
Dol op distels62.928‘Nou moe’Ticketje pantheon?PannenkoekplantFietsfilesCulinair gewoontedier
GEZONDHEID - BLIKVANGER
In het ongewisseComplex geluk
GEZONDHEID - THERAPIE
Wat werkt er echt?

Hoofdpijn is niet altijd dramatisch, vervelend is het wel. Zeker als de pijn regelmatig opduikt. Neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel) geeft tips om tijdig hoofdpijn te herkennen en het leed te verzachten of te voorkomen.

Hoe zit dat nu met koffie?
GEZONDHEID – THERAPIE
6 manieren om je hoofdpijn aan te pakkenGewoon spanningshoofdpijn of toch migraine?
GEZONDHEID – TANDZORG
Geef je tanden een facelift

Een perfect gave en ultrawitte smile hoeft niet, maar breeduit kunnen glimlachen met een natuurlijk wit gebit, dat wil iedereen. Welke mogelijkheden bieden facetten? Of ga je beter voor een bleaching als je tanden verkleurd, vervormd of beschadigd zijn?

Wat kost dat?
GEZONDHEID – PSYCHOLOGIE
6 vragen rond palliatieve zorg

Tenzij we er rechtstreeks mee worden geconfronteerd, zijn we doorgaans niet bezig met palliatieve zorg. We associëren deze zorg met het levenseinde en dat boezemt angst in. Maar het zorgt ook voor veel misvattingen en onbeantwoorde vragen wanneer de situatie zich voordoet.

Waar kan je aankloppen?
GEZONDHEID – ZOOM
Artrose van binnenuit

Artrose is de vierde meest voorkomende aandoening en groeit stilaan uit tot een epidemie. De ziekte zet een hele cyclus aan processen in gang in het getroffen gewricht.

GEZONDHEID – BEWEGEN
Iedereen tai chi!

Het maakt niet uit hoe oud of fit je bent, iedereen kan deze Chinese bewegingskunst beoefenen. En haar voordelen voor lichaam en geest kunnen op steeds meer belangstelling rekenen.

GEZONDHEID – PRIKBORD
Nieuw getuigschriftAllergie meten via de neusHaarkloverijCHATTEN MET DE NOODCENTRALE
RECHT & GELD - BLIKVANGER
Investeren in sociaal vastgoed(Z)onder dak
RECHT – VAKANTIE
Goed voorbereid op reis

Zijn je (gezondheids)documenten in orde? Laat je je huis veilig achter? Heb je je bankkaart laten deblokkeren als je buiten Europa reist? Dan kan je met gerust hart andere oorden opzoeken.

Ga na welke bijstand je ziekenfonds biedtNeem waar nodig een reisverzekeringKijk uit met betalen in het buitenlandZorg voor de juiste reisdocumentenLaat je huis veilig achterNuttige adressen en websites
RECHT – BELASTINGEN
Meer codes, minder belastingvermindering

Elk jaar opnieuw stellen we hetzelfde vast: de belastingaangifte telt steeds meer codes - dit jaar 885 - en steeds minder fiscale voordelen.

Het bedrag waarop je geen belasting betaaltBELASTINGTARIEF AANGIFTE 2017Uitgaven die recht geven op een belastingverminderingAftrekbare beroepskosten aangifte 2017
RECHT – LENEN
Een lening aangaan na 65

Je wil een woonlening sluiten. ‘Sorry’, zegt je bankier, ‘door je leeftijd kan dat niet’. Mag dat? En kan je dan bij de overheid aankloppen?

De overheid helpt renoverenDe renovatielening
RECHT – CONSUMENTEN
Betaal geen valse factuur

Je betaalde een factuur, maar het rekeningnummer is vervalst. Maar hoe herken je factuurfraude? En zie je je geld ooit terug?

RECHT – KRONIEK
Geduld overwint alles
RECHT – JOUW VRAGEN AAN ONZE SPECIALISTEN
Juridische service, exclusief voor abonneesKunnen wij een verdeelsleutel laten aanpassen?Speelt je domicilie een rol bij overlijden?Betaalt mijn kleinkind erfbelasting op een spaarrekening?Kan één medehuurder opzeggen?
RECHT - DE RECHTSWINKEL
Wel woorden, geen dadenGeen tijdskrediet zonder motiefZorgverzekering niet betaald?‘Met Peter, gene zever’Citaat
MODE & BEAUTY - BLIKVANGER
Kim…ono
MODE & BEAUTY - MODE
Voluit voor volants

Deze zomer is er geen ontkomen aan. Volants zijn overal en wij zijn fan. Ze maken van een eenvoudige outfit een kledingstuk met karakter. Tenminste, als je de gebruiksaanwijzing volgt. Want overdaad schaadt en doet algauw denken aan die poppen in folklorejurk die we vroeger uit Spanje meebrachten. Je draagt volants dus óf onder óf boven, en in elk geval met mate. Ze gaan al snel overheersen. Sieren ze je bloes, dan ga je dus voor een rechte rok of broek. Of vice versa. Loop je niet erg warm voor die kleine-huisje-op-de-prairie-look, draag er dan kleding met wat rockgehalte bij, zoals een lederen broek en ander stoers. Heb je smalle schouders? Dan doen volants je alweer wat breder lijken. En een kleine boezem telt opeens weer mee.

MODE & BEAUTY - DE BEAUTYCASE
Vine[Activ]Nieuw! Mascara in een handomdraaiVrouwenblikZijdezacht serumDoen of niet? Eén kleur, overalDruppeltjes jeugdPeterseliezaadWat vrouwen écht willen
MODE & BEAUTY – MAKE-UP
The Pink Revolution

De ultieme vrouwenkleur heeft een lange weg afgelegd. De mooiste tinten roze en wat hen zo bijzonder maakt.

TOERISME - BLIKVANGER
VerjaardagscadeauBeter mens op reis
TOERISME – REIZEN
De Senegalrivier af met de Grote Witte Boot

We maken een zeldzame reis aan boord van een schip met een rijk verleden en volgen de oude handelsroute van Podor, in het uiterste noorden van Senegal, tot Saint-Louis. We varen 240 km langs de rand van de Sahara met een door Belgen gerenoveerd schip.

De odyssee van de Grote Witte BootPraktischHoofdstad van culturen

Pafos, in zuidwest Cyprus, is culturele hoofdstad van Europa 2017. Hier werd Aphrodite geboren, bouwden rijke Romeinen villa’s, kwam apostel Paulus op missie en vochten Byzantijnen, Franken, Venetianen en Ottomanen een bitse strijd uit.

Pafos 2017, kunst in openluchtPraktisch
TOERISME – HET PLEZIER VAN BELGIË
Brussel blijft verbazen

Romantische pleinen, rustige wijken, verwilderde natuur… Wie de betreden paden en het centrum links laat liggen, kan als wandelaar in Brussel verrassende ontdekkingen doen. We nemen je mee naar drie gemeenten in het noordoosten van de stad, die toeristen vaak overslaan.

Praktisch
CULTUUR – EVENEMENT
Intiem Aïda

In mei staat Aïda van Verdi op het programma van de Antwerpse Stadsschouwburg. Franco Dragone, bekend van Cirque du Soleil, regisseert. Maar het wordt geen spektakelopera. Dragone wil één van de mooiste liefdesverhalen op een ingetogen manier brengen.

CULTUUR – BOEKEN
ToevalligMeerdere levensToevalsdierenGeheugen van de literatuurGemeengoed
LIFESTYLE – TUINTIPS
Luchtzuiverende kamerplanten Werkt dat of niet?

De zuiverende werking van groene bladplanten in ons interieur is een trendy topic op het internet. En tuincentra spelen handig op deze hype in. Maar klopt die claim? Een beetje wel, maar meestal niet.

7 STELLINGEN OVER LUCHTZUIVERENDE KAMERPLANTENDe belangrijkste binnenluchtvervuilers en hun bronnenPlanten die het vaakst als luchtzuiverend worden genoemd
LIFESTYLE – WONEN
Languit in de tuin!

Inspiratie nodig om volop van je tuin te genieten op zonnige zomerdagen? Laat je eens languit gaan!

LIFESTYLE - DIERENPLEZIER
Waterschildpadden worden groot

Net als jullie, houden wij van dieren. En dus zijn we elke maand kwistig met opvoedtips, verwentrucs en verzorgingsweetjes.

Machtig mooiEen primeur!Home sweet homeFluitend de dag doorOm over na te denken2
LIFESTYLE – MOBILITEIT
Een auto voor de stad

De nieuwe C3 vindt veel van zijn inspiratie bij de C4 Cactus: innovatie met veel aandacht voor comfort en connectiviteit.

Start2RideVeilig communiceren100.000
LIFESTYLE – TECHNOLOGIE
Veilig naar je vakantiebestemming

Het verkeer, het gedrag van andere chauffeurs, wegenwerken, files,… Met de auto op vakantie gaan is niet altijd een pretje. Hoe maakt je er het beste van en vooral, hoe hou je het veilig?

Gadget van de maand
LIFESTYLE – AAN TAFEL
Met makreel kan je veel!

Hoewel makreel niet prijzig is, komt deze vis niet zo gauw op tafel. Hij is nochtans rijk aan omega 3, helemaal niet overbevist en overvloedig aanwezig in zowat alle Europese wateren. Makreel eten is dus niet alleen gezond maar ook ecologisch.

Papillot van makreel met gekonfijte paprikaMakreel met venkelsinaasappelfgarnituurKrokant gebakken makreel met tomatensalsa
LIFESTYLE – UIT ETEN
3 bistro’s pur sangPeï & MeïLa table du boucher