Zoek in het uitgebreide archief van 23 april 2003 tot nu

Inhoud

Plusmagazine van 23/03/2017
 
EDITORIAAL
Wat was het wachtwoord ook alweer?
MENSEN - IN BEELD
Paaseieren die je niet kan rapen

In Oekraïne is Pasen het voornaamste religieuze feest. Belangrijker nog dan Kerstmis. Zowel in grootstad Kiev als op het platteland sieren gigantische kleurrijke eieren straten en pleinen. Inspiratie vinden de eierkunstenaars in de populaire cultuur.

MENSEN - OPENHARTIG
Ik ben een gelukkige gepensioneerde

Columniste Mia Doornaert (71) wordt nog altijd beschouwd als de Frankrijkkenner bij uitstek. Maar het land is zichzelf niet meer, schrijft ze in haar boek ‘Ontredderde Republiek’.

TIJDLIJN
MENSEN - ZO BEN IK
Carina Marcon maakt hoedenKurt en Kristien baten een kattencafé uitVic Verlinden fotografeert scheepswrakken
MENSEN - LEZERSFORUM
Beste lezer,De kinderopvang van het ReichToeristen in VenetiëJongere partner
MENSEN - VRAAG VAN DE MAAND
Meer aanschuiven bij trage kassaBESPARINGEN WINNENHandig voor iedereenRekening controlerenStress aan kassaLeve de trage kassa!Heb zelf een trage kassaAnciënniteit afschaffen?
SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE
Maakt geld gelukkig? Ja, als je deelt

Stijgt je geluk evenredig met je inkomen? En wanneer heb je genoeg? Aristoteles, wetenschappers en filosofen bogen zich al over deze vragen. Hun conclusie? Geld maakt gelukkig, vooral als je het deelt.

Worden lottowinnaars gelukkig?
SAMENLEVING - PENSIOENDEBAT
Ons pensioen, DE ÉCHTE CIJFERS

Het artikel ‘Hoe moet het nu verder met ons pensioen?’ in Plus Magazine van februari lokte tal van reacties uit. Veel lezers hadden vragen bij de bruto pensioenbedragen en gemiddelden. Er klonk ook veel ongerustheid. Zal ik wel toekomen met mijn pensioen, is een veelgestelde vraag.

Niet alle ambtenarenpensioenen zijn zo hoog!Andere behoeftenNettobedragen vergelijkenWerkzekerheid voor het levenIeder voor zichWettelijk minimum- en maximumpensioen per maand

(bij een volledige loopbaan = 45 jaar voltijds gewerkt zonder personen ten laste)

6 lezers, 6 verschillende pensioenenGeen appelen met peren vergelijken
SAMENLEVING - NOTA BENE
De terugkeer van het schoonschriftKomen eten!Brusselse kant bedreigdEEN HART VOOR PADDENCitaatPaaseieren bewaren doe je zoBeter een goede buur…20%
GEZONDHEID - BLIKVANGER
Emotionele katerIedereen 90!
GEZONDHEID - ANTI-AGEING
Stralend jong een leven lang

Niets zo democratisch als de tand des tijds. Toch veroudert de ene rimpellozer dan de andere. Voor een stuk genetisch geluk, maar je kan ook zelf de natuur helpen om ouder te worden zonder het te zijn.

Dit heb je zelf in de handDeze behandelingen kunnen helpenIntieme chirurgie, een zeer persoonlijke keuzeZo bescherm je je huidHuiswerk!Wat is verouderen?
GEZONDHEID - PREVENTIE
Sneller weer op de been na een operatie

Na een operatie wil je zo snel mogelijk terug de oude en liefst een betere versie van jezelf zijn. Met de juiste voeding en beweging kan je daar zelf heel wat aan doen. Een vlotte revalidatie start niet na, maar al voor de ingreep.

1 Voor de operatie2 Na de operatie, in het ziekenhuis3 Na de operatie, terug thuis
GEZONDHEID - TECHNOLOGIE
8 apps om mee aan de slag te gaan

Beter slapen, gezonder eten, alert reageren in noodsituaties, banale kwaaltjes en wondjes verzorgen… Een duik in het enorme aanbod aan gezondheidsapps.

GEZONDHEID - EETWIJZER
Lamsvlees
GEZONDHEID - ZOOM
Welk type bacterie huist er in jouw neus?

Iedereen kent zijn bloedgroep, maar weet je ook welk type bacterie er jouw neus bevolkt? Binnenkort misschien wel. Antwerpse onderzoekers analyseerden de neusflora van gezonde vrijwilligers en deden een verrassende ontdekking.

GEZONDHEID - PRIKBORD
Het effect van de eerste nacht250Vriendschap versus kankerTerug naar de echte tomaat
RECHT & GELD - BLIKVANGER
HamsterhurenCijfers
RECHT - SOCIAAL RECHT
Samen ondernemen doe je zo

Samen ondernemen klinkt mooi, maar vergt ook de nodige voorbereiding en organisatie. Met wie ga je in zee? Hoe pak je dat aan? Hoe zet je je product in de markt? Hoe financier je dat? Hoe bepaal je een prijs? En hoe blijf je samen?

TOP 3“Vertrouwen, complementariteit en flexibiliteit zijn de basis”8 TIPS voor succesvol samen ondernemenInfo en advies
RECHT - FINANCIËN
Waarom ons brein ons tot foute beleggingen aanzet

Waarom maken we wel eens verkeerde keuzes als het op beleggen aankomt? Dat heeft volgens gedragspsycholoog Daniel Kahneman te maken met onze hersenen. Ons enige wapen daartegen is ons vermogen tot rationeel denken.

TEST JE LOGISCH DENKEN!Ons brein neemt een loopje met 70.000 miljard dollarVerwijde pupillen
RECHT - CONSUMENTEN
Leven zonder auto Wat spaar je uit?

Een auto betekent een grote hap uit je budget. Maar hoeveel kost hij je nu echt en is het zonder veel voordeliger?

RECHT - ADMINISTRATIE
Hoelang moet je documenten bewaren?

Bijhouden of weggooien? Niet alle documenten moet je levenslang bewaren. Dit overzicht helpt je bij je keuze.

RECHT - JOUW VRAGEN AAN ONZE SPECIALISTEN
Welke opzeggingstermijn bij pensioen?Juridische service, exclusief voor abonneesHoeveel belasting betaal je op je aanvullend pensioen?Moeten we vrezen voor de schuldeisers van onze kleinzoon?Geen hogere studies gedaan, dus meer erfenis?
RECHT - DE RECHTSWINKEL
meldpunt.belgië.beStimulans voor crowdfundingVeelplaatsers aangepaktDossierkosten lening geplafonneerdGemengd pensioenGoedkoper bellen vanuit het buitenlandBezwaar tegen de fiscus? Veel geduld nodig
RECHT - KRONIEK
Bedankt om solidair te zijn!
MODE & BEAUTY - BLIKVANGER
Pamela, anders
MODE & BEAUTY - MODE
STA OP JE STREPEN

Tijdloos, overal thuis, trendy. Strepen zijn in 2017 alomtegenwoordig. Dit basisstuk uit onze garderobe is een kei in gezichtsbedrog, wordt graag uit zijn comfortzone gehaald en is in zijn sas in het bijzijn van andere prints, zelfs de meest vrijpostige. Laat je dus maar eens goed gaan!

MODE & BEAUTY - DE BEAUTYCASE
Out of the blueGoud uit de zeeBloomsburyVrouwenblikDoen of niet? Matte lipstick Ja !Geen kopzorgenEdelweiss
TOERISME - BLIKVANGER
De moestuin van ValenciaReisje naar Tsjernobyl
TOERISME - REIZEN
Historisch logeren in Zweden

Zweden, dat was voor mij die heerlijke jeugdreeks De Kinderen van de Zoutkreek, waarin Pelle en Tjorven en sint-bernardshond Bootsman geweldige pret beleven rond hun zomerhuis op een idyllisch eiland. Het werd tijd voor een echte ontdekkingsreis. Op safari langs vier bijzondere historische hotels in Zweden.

PraktischPirateneiland

Het eiland Martinique kan bogen op een kleurrijke geschiedenis, met piraten in de hoofdrol. In het gezelschap van deze mannen – die vandaag literaire en cinematografische helden geworden zijn – gaan we op verkenning op dit prachtige eiland in de Franse Antillen.

Praktisch
TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË
Lente in het Meetjesland

Op zoek naar een leuke uitstap om de lente te vieren? Het Meetjesland tussen Brugge en Gent, bezaaid met kanalen, waterplassen, boomgaarden en bos, straalt een zalige rust uit. De streek lijkt gewoon gemaakt voor wandelaars en fietsers!

Praktisch
CULTUUR - EVENEMENT
Opgefleurd kasteel

Het 16de-eeuwse Kasteel d’Ursel in Hingene is een feeërieke plek. Het voorlaatste weekend van april meer dan ooit. De lange oprijlaan leidt je dan helemaal een sprookjeswereld binnen. Want 26 Belgische floristen versieren het kasteel met duizenden bloemen.

CULTUUR - BOEKEN
Eeuwige stad

Wie het verhaal brengt, geeft het boek een bepaalde dimensie. De ik-persoon is altijd de meest directe. Drie romans met een wel erg bijzondere verteller: een foetus, een paard en een stad.

Alle zintuigen op scherpOngeborenDe staat van het boek
LIFESTYLE - TUINEN KIJKEN
De Japanse droom van Fernand

De tuin van Fernand Hellputte is uitgegroeid tot een prachtige parel van 50 are. Een Japanse tuin wil hij het niet noemen, maar dat hij zich liet inspireren door het land van de rijzende zon, valt niet te ontkennen.

LIFESTYLE - WONEN
Een zondag op het platteland

Een kan melk op de blankhouten tafel, de haan die kraait in de verte, de heerlijke geur van het platteland!

LIFESTYLE - DIERENPLEZIER
Het bed delen met je hond, een goed idee?

Net als jullie, houden wij van dieren. En dus zijn we elke maand kwistig met opvoedtips, verwentrucs en verzorgingsweetjes.

HartverwarmendMet de kippen op stok60%Honden Top 5Waar olifanten lanterfantenFotogeniek
LIFESTYLE - MOBILITEIT
Eindelijk volwassen

Het Koreaanse Kia blijft maar groeien. En het vernieuwt zijn polyvalente Rio, een auto die in niets moet onderdoen voor zijn Europese concurrenten.

Veiliger dan veiligCorsa kampioen145.032
LIFESTYLE - MULTIMEDIA
Ieder zijn formaat

Het wereldje van de digitale bestandsformaten is een ware jungle. Maar wat zijn nu de beste formaten voor audio-, video- en fotobestanden? En waarom?

Gadget van de maand
LIFESTYLE - LEKKERS
De paashaas komt!

Zin om verrassend uit de hoek te komen of gewoon op zoek naar grappige paasfiguurtjes? Neem je mandje klaar en ga mee op paaseierenraap en ander hemels lekkers!

LIFESTYLE - AAN TAFEL
Zoetigheid op zijn paasbest!

Pasen, dat is tomeloos genieten van chocolade lekkernijen vermomd als paasei of paashaas. Geen mens die daaraan kan weerstaan, toch? En al helemaal niet als je al dat lekkers zelf op tafel tovert met de allerbeste ingrediënten.

Bloemen- en paashaaslolly’sAppeltaartjes uit de zeePaastruffelkonijntjesPaastuintje