Zoek in het uitgebreide archief van 7 maart 2001 tot nu

Inhoud

Sport/Voetbalmagazine van 25/04/2018
 
INTRO
De twaalfde man
INTERVIEW
‘Ik geef mijn droom nog niet op’

Christian Benteke over zijn moeilijke seizoen, het komende WK, zijn gesprek met Roberto Martínez en de strijd in de Premier League.

‘Meer gefocust dan twee jaar geleden’
FOOT
Peter Callant

De voorzitter van KV Oostende over Marc Coucke, de financiering van de overname en de toekomst van de club.

KRC Genk niet meer vleugellam

Genk is samen met Standard de revelatie van play-off 1, maar of dat volstaat voor een Europees ticket, is nog niet zeker.

‘Elias Cobbaut kan nu al mee bij een Belgische topper’

De twintigjarige linksachter van YR KV Mechelen speelde zich in de kijker van talloze clubs in binnen- en buitenland, maar hij moet 2,5 miljoen euro opbrengen.

Doelpuntenrecord voor Zulte Waregem

Nooit scoorde Zulte Waregem zo veel als in de voorbije vijf POII- matchen, goed voor 13 op 15 en een eerste plaats in poule A.

Harde onderhandelingen in Kortrijk

Bij KVK zijn de resterende contractbesprekingen met stafleden in een beslissende fase beland.

Hoe Club het plan van Mazzu kapot speeldeOlympique Marseille en de herinnering aan Raymond Goethals

Olympique Marseille jaagt op een nieuwe Europese beker. Het speelt donderdag in de halve finale van de Europa League tegen RB Salzburg. In 1993 leidde Raymond Goethals deze club naar de Champions League.

De Roeck moet plaats maken voor coach met naam

Een verdienstelijke tiende plaats in de reguliere competitie was voor de Japanners niet genoeg om coach aan boord te houden.

Plus/min

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-voetballer en Proximusanalist Wim De Coninck laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Wim De Coninck.

Plus Min
HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BELGISCH VOETBAL
Standard staat sterk in de transferperiode

De Luikse clubs zou komende zomer liefst zo weinig mogelijk personeelswissels zien. Nochtans zijn er sollicitaties in overvloed.

Het beste uit een hele week belgisch voetbalForzaaaaa! Belgische bondscoach op Chinatrip

Roberto Martínez gaat op bezoek bij Axel Witsel en Yannick Carrasco.

CLUB BRUGGE
‘Club zit in het hart. En het is voor het leven’

‘We zijn begonnen met het naïeve geloof dat we als fans het verschil konden maken’, zegt Geert De Cang (46), ex-voorzitter van het sfeercollectief Blue Army, dat er na 20 jaar een punt achter zet. Een inkijk in de blauw-zwarte ziel.

‘Club Brugge, dat is liefde en passie’ Jan Breydel in cijfers
DE PLANNEN VAN LUC DEVROE
L.D. Confidential

Hoe werkt Luc Devroe? Waarom slaagt hij er wel in om transfers in de marge af te handelen? En door wie laat hij zich omringen? Devroe lichtte begin deze maand al een tipje van de sluier met de blitztransfers van Yevhen Makarenko en Kristal Abazaj. Krijgen we de komende maanden meer van hetzelfde?

Devroe moet nieuw elftal bouwen
AA GENT
De grootspraak voorbij

Na een zes op zes tegen Anderlecht en Club Brugge sputtert de motor van AA Gent met amper een op negen tegen Standard, RC Genk én Charleroi. Balans van de Buffalo’s na de helft van play-off 1. ‘Het zal er boenk op moeten zijn thuis tegen Standard.’

TOURIST LEMC
‘Thuis hangt er een rood-witte sjaal over mijn microfoon’

Zondag bekampen Beerschot en Antwerp elkaar nog eens tijdens dé Belgische stadsderby, deze keer op het Kiel. Hiphopper Johannes Faes trappelt nu al van ongeduld. Als Tourist LeMC zingt hij: Wij zen geen ratten. ‘Maar uiteindelijk besef je: die aan de andere kant zijn ook mensen.’

‘Liever met twee in de middenmoot dan één superploeg’
VRIJGESPEELD
Aleksandar Bjelica

Aan de hand van 20 levensvragen willen we de mens achter de voetballer beter leren kennen.

LEANDRO TROSSARD
‘Tegen Celta Vigo heb ik bewezen dat ik het niveau aankan’

Ja, er is Alejandro Pozuelo, maar wil KRC Genk nog een Europees ticket afdwingen in play-off 1 dan kan het best twee gamechangers in zijn ploeg hebben. Dat treft, want de kwikzilveren Leandro Trossard is eindelijk weer fit na een seizoen vol blessureleed. ‘Zelfs zonder in de match te zitten, krijg ik altijd wel mijn momentje.’

Jonge vader
BLIKVANGER PO 1: GENT-STANDARD
Gentse Feesten

Elke week zet Sport/Voetbalmagazine een wedstrijd uit play-off 1 in de kijker door terug te blikken op een gelijkaardige affiche uit het PO1-verleden. Zondag is het AA Gent-Standard.

CHRISTIAN LUYINDAMA
De danspassen van de Boss

Met zijn imposante lijf en noeste arbeid trad Christian Luyindama in een paar maanden tijd uit de schaduw van zijn collega-verdedigers. Portret van het Congolese fenomeen.

De nieuwe Nemanja Vidic?
DE WERELDBAL
Roots: Nigeria Peter Olayinka

Zulte Waregem

CLUBLIEFDE IS...
…zodanig in gesprek zijn dat je een doelpunt mist

Staatssecretaris voor armoedebestrijding, gelijke kansen, personen met een beperking, grootstedenbeleid en wetenschapsbeleid Zuhal Demir doet voor N-VA in oktober een gooi naar de burgemeesterssjerp in Genk. De Limburgse heeft ook een boontje voor KRC. ‘Die blindentribune, dat was voor mij het meest ontroerende wat ik ooit meemaakte.’

MACCABI ANTWERPEN
Waar de taart tijdens de rust koosjer is

Met een promotie naar de derde klasse en meteen ook een bijna-promotie naar de tweede klasse beleefde Maccabi Antwerpen vijftig jaar geleden zijn hoogdagen. Een halve eeuw later dobbert blauw-wit rond in vierde provinciale. Bezoek aan een curiosum in het Belgische voetbal.

‘Er is zelfs een Maccabiade’ ‘Welk team is nu niét multicultureel?’
FC COLIN
Sigmund Freud
COSMOS
Uit de pers

De BBC berichtte vorige week waarom na het Hillsboroughdrama uit 1989 staantribunes in de Premier League nog altijd taboe blijven.

Tedesco drukt zijn stempel op Schalke

Schalke 04 maakt een renaissance door en daar is de inbreng van Domenico Tedesco (32), die vorige zomer aan het hoofd kwam van de Ruhrclub, niet vreemd aan.

Ryan Sessegnon imponeert

Dat Fulham in 2018 aan een nagenoeg perfect parcours bezig is, heeft het mede te danken aan de ene helft van een tweeling van... 17. Maak kennis met Ryan (en Steven) Sessegnon.

HET BESTE UIT EEN HELE WEEK BUITENLANDS VOETBAL
De prijzenpakker

Al 22 trofeeën won Real onder het voorzitterschap van Florentino Pérez. Er kan er nog wel eentje bij, maar dan moeten de Koninklijken wel eerst Bayern kloppen.

Het beste uit een hele week buitenlands voetbalNo pain, no gain Burnley op weg naar Europa?

Onder de hoede van Sean Dyche kan de Noord-Engelse club zich plaatsen voor de Europa League.

SNAPSHOTS
Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter: via de sociale media en hun smartphone geven de vedetten een inkijkje in hun privéleven.
ANDREAS PEREIRA
‘Ik wil niet meer uitgeleend worden’

Charly Musonda Jr, Siebe Schrijvers, Zakaria Bakkali, Mathias Bossaerts, Andreas Pereira… Ze werden bestempeld als dé gouden generatie van 1996, maar geen van hen figureert nu in de WK-plannen van Roberto Martínez. Pereira, bezig aan een succesvol seizoen bij Valencia CF, komt als enige in de buurt. Een kennismaking.

De klas van ‘96, waar zitten ze? Brazilië of België? ‘Daar ben ik nog niet uit’
OLYMPIQUE MARSEILLE
De wederopbouw van een bastion

In het tweede seizoen – het eerste volledige – sinds de komst van de Amerikaanse overnemer Franck McCourt heeft Olympique Marseille zijn Europese klasse teruggevonden. Een terugblik op de bouw van een even stevig als ambitieus project.

Speling van het lot
SPORT
HET BESTE UIT EEN HELE WEEK SPORT
IJshockey in Vegas: tragedie en succes

Op 1 oktober werden 55 mensen door een schutter van de straten in Las Vegas gemaaid, drie dagen erna begon het nieuwe ijshockeyteam aan zijn veroveringstocht in de NHL.

Het beste uit een hele week sportHet Jungels boek Murray en het gras van Rosmalen

Midden juni maakt Andy Murray, na elf maanden afwezigheid, zijn comeback op Nederlands gras.

HET RUMSASDRAMA
De ondraaglijke lichtheid van het dopingbestaan

Volgende woensdag zal het één jaar geleden zijn dat belofterenner Linas Rumsas (21) overleed. De trieste climax van een dopingtragedie, die begon met vader Raimondas, de derde van de Tour 2002, en waar zelfs na Linas’ dood diens broer, Raimondas junior, een schimmige rol in speelde. Een reconstructie van een afdaling naar de hel.

NICO ROSBERG
Ook manager ‘Ergens lijkt Vettel op Schumacher’

Ruim één jaar na zijn afscheid blijft Nico Rosberg de Formule 1 op een gepassioneerde manier volgen. Als consultant van de Duitse commerciële zender RTL volgde de ex-wereldkampioen dit seizoen de legendarische Niki Lauda op.

PLAYOFF1
4E EN 5E SPEELDAG 17-18-19 APRIL EN 21-22 APRIL
Playoff1
DOCUMENT
Voetbal uit de hemel

Toen Cristiano Ronaldo in de kwartfinales van de Champions League met een omhaal scoorde tegen Juventus, vielen overal ter wereld de monden open. Een omhaal die lekker binnen gaat, is zowat het summum wat een voetballer kan bereiken. Maar wie is daar nu eigenlijk ooit mee begonnen?

5 beroemde omhalenBenamingen
ZIJLIJN
Containerpark