Antwerp Show Poster your Festival Colours

29 november 2018

  • Dennis Janssens & Tom Tiepermann aan het werk in hun studio: www.ssnn.be

ANTWERP POSTER FESTIVAL

Het Antwerp Poster Festival (APF) laat het publiek en de creatieve gemeenschap van 9 tot en met 17 maart kennismaken met de beste en mooiste posters. APF initiatiefnemers zijn Tom Tiepermann & Dennis Janssens die in het dagelijks leven regelmatig reageren op slecht nieuws of schokkende gebeurtenissen via posters met positieve boodschappen. “Zo ontstond het idee voor een internationaal posterfestival waarmee we tegelijkertijd ook Antwerpen als grafische hub en creatief centrum op de internationale kaart willen zetten. Voor APF komen alle soorten posters in aanmerking.”

SHOW YOUR COLOURS

“Posters zijn al eeuwenlang een eenvoudig medium om maatregelen mee te delen, boodschappen bekend te maken, voorstellingen aan te kondigen, propaganda of promotie te voeren, kunst te afficheren, dingen uit te leggen, enz. We willen weten wat grafisch ontwerpers, illustrators, creatives en kunstenaars beweegt, interesseert, passioneert, wat ze bij de keel grijpt, waarin ze geloven, waar ze voor staan. We vragen hen kleur te bekennen. Vandaar het thema SHOW YOUR COLOURS.”

TENTOONSTELLING OP PAKT-SITE

Een internationale jury zal de inzendingen beoordelen. Het Antwerp Poster Festival zal de beste posters tentoonstellen in de publieke ruimte van Spéciale Belge Taproom, een modern biercafé op de unieke en hippe locatie met de gerenoveerde pakhuizen, groene daktuin en het binnenplein van het PAKT in Antwerpen. Het PAKT is een hotspot en smeltkroes van creatieve en innovatieve bedrijven, stadlandbouwers en culinaire vernieuwers.

DEELNEMEN IS LAAGDREMPELIG

Deelnemen wordt erg gemakkelijk gemaakt: “Ontwerpers hoeven ons enkel de PDF van de posters te sturen. De inzendingen, tot drie per ontwerper, worden naar het formaat A1 geschaald en geprint of gedrukt door sponsorende grafimediabedrijven. Er wordt gemikt op een internationaal publiek van deelnemers en bezoekers. De voertaal is het Engels.” “We organiseren dit internationaal posterfestival omdat we van papier houden en een dergelijk evenement thuishoort in de rijke creatieve Belgische gemeenschap en binnen de internationaal gerenomeerde Belgische festivaltraditie.”

PRAKTISCH

Voor meer informatie, kan u contact opnemen met de organisatoren:

Tom Tiepermann & Dennis Janssens

info@apf.design

+32 (0)473 27 28 26

OVER DE INITIATIEFNEMERS

Tom Tiepermann en Dennis Janssens zijn de Co Fouders van de grafische design studio ssnn in Antwerpen. Ze behaalden een Master of Arts (M.A.), Grafisch Ontwerp, aan Sint Lucas Antwerpen en volgden een lerarenopleiding aan het KASK in Gent.

Tom en Dennis waren eerder betrokken bij sociaal artistieke projecten zoals een participatief samenwerkingsproject rond stadsontwikkeling in Gent en een project met patiënten uit de forensische psychiatrie. “We willen geen ontwerpers zijn die alleen maar achter hun beeldscherm plaatsnemen. Organiseren en belanghebbenden met elkaar in contact brengen en met elkaar laten dialogeren zit in ons DNA.”

WWW.APF.DESIGN

Auteur: Alain Vermeire