Eigen kweek

18 december 2017

Grafisch ondernemer Denis Geers kweekt in zijn vrije tijd limousinkoeien, droomt van een zeilreis rond de Middellandse Zee en is blij dat hij rechten heeft gestudeerd.

  • Denis Geers (40) is mede-eigenaar en CEO van de familiale grafische groep Graphius. © Wouter Rawoens

Uw beste zet?

“De buy-and-buildstrategie van onze grafische groep. Het was niet zo vanzelfsprekend om daarvoor te kiezen. Achteraf bekeken is het een zeer goede zet geweest.”

Wat is het beste boek?

“We drukken meer boeken dan dat ik er lees. Deze zomer las ik 40 Lessons for a New Kind of Entrepreneur van Derek Sivers, een aanrader. Hoe groot je onderneming ook is, je mag de basis – je product en je klant – nooit uit het oog verliezen.”

Uw beste beslissing?

“Om eerst rechten te studeren en een baliestage te doen vooraleer in het familiebedrijf te stappen. Daardoor heb ik vaak een andere visie en handelswijze.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat de digitalisering en de opkomst van het internet zo ontwrichtend zouden zijn.”

Wat wordt onderschat?

“De struikelblokken die een ondernemer tegenkomt, en de motivatie en de moed die nodig is om te blijven ondernemen en innoveren.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Mijn hobby is het biologisch kweken van limousinrunderen. Ik heb dertien koeien, veel van eigen kweek. Ik heb er altijd al van gedroomd boer te worden. Buiten werken ontspant mij enorm.”

Uit welke fout leerde u het meeste?

“Alles zelf doen, waardoor je de bottleneck van het bedrijf wordt. Ons bedrijf heeft al verschillende groeipijnen gekend. Delegeren is vaak een deel van de oplossing.”

De beste film?

“Ik zie graag oer-Vlaamse klassiekers. Het gezin Van Paemel en Daens zijn me bijgebleven.”

Waar droomt u van?

“Ik hoop ooit eens de tijd te vinden om de Middellandse Zee af te zeilen. Van het Zuiden van Spanje naar Frankrijk, Corsica, Sardinië, Italië rond en verder richting Griekenland en Turkije, dat zou ik fantastisch vinden.”

Wie of wat wordt overschat?

“Het belang van de vakbonden voor de werknemers en de werkgelegenheid op lange termijn.”

‘Het beste van’ is een vaste rubriek in Trends.

Kurt De Cat