Nieuw distributieakkoord tussen Argos Solutions en Renz GmbH

19 april 2018

Tijdens de Argos Inspiration Days hebben Renz GmbH, een Duitse fabrikant van perforatie- en bindsystemen (spiraalbindingen), en Argos Solutions een akkoord gesloten over de distributie en verkoop van de verniseenheden UV-LED Argos.

Renz GmbH legt zich toe op de distributie en verkoop van de systemen van Argos, terwijl Argos zich meer zal concentreren op de ontwikkeling van de systemen en mogelijkheden. Dankzij de samenwerking met Argos kan Renz zijn aanbod perforatie- en bindmachines voor de digitale drukkerijen aanvullen.

Tijdens de Argos Inspiration Days demonstreerde Renz de automatische productielijn Renz Inline 500 Compact om drukwerk te perforeren en te binden (spiraalbinding). Ondanks haar compacte vorm kan de lijn middelgrote en grote oplagen verwerken: tot 1.200 blokken per uur. De lijn bestaat uit een perforatiemodule van 500 mm breed en een automatische bindmodule (ook 500 mm breed). De maximale perforatiedikte: 4,5 mm. Binddikte: tot 20 mm met de metalen ringen van Ring Wire die een diameter van 5,5 tot 25,4 mm hebben. De Renz Inline 500 kan alleen werken of in lijn met andere modules. In december laatstleden werd een vergelijkbare uitrusting bij Smartphoto geïnstalleerd om daar de productiviteit te verhogen. Met de Renz Inline 500 Compact kan die producent van online fotoboeken nu bijvoorbeeld ook muurkalenders of foto-agenda’s met een spiraalbinding vervaardigen.